Ψηφισμα για δωρεαν διελευση των Καβαλιωτων στα διοδια της περιοχης τους

Όπως γίνεται για τους κατοίκους Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου στα διόδια που ήδη υπάρχουν στις περιοχές τους

Ομόφωνα εγκρίθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 10 Νοεμβρίου από το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ το ψήφισμα που κατέθεσε η παράταξη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας για απαλλαγή των πολιτών της ΠΕ Καβάλας από την καταβολή διοδίων εντός των διοικητικών ορίων της.

Το θέμα εισήχθηκε με αφορμή την λειτουργία των νέων διοδίων στην Καβάλα, στη θέση Άσπρα Χώματα κοντά στον κόμβο του λιμένα ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β΄.

Όπως τονίστηκε από τον Επικεφαλής της παράταξης κ. Κώστα Κατσιμίγα, παρά το γεγονός ότι οι μόνιμοι κάτοικοι Δήμων της Θράκης, δικαιούνται δωρεάν διέλευση από τα διόδια προκειμένου να κινηθούν εντός του Νομού τους και μεταξύ όμορων Νομών, αυτό δεν συμβαίνει για την Καβάλα.

Για αυτό και πρότεινε το Περιφερειακό Συμβούλιο να προχωρήσει σε έκδοση ψηφίσματος συμπαρατασσόμενο με τις εύλογες αντιδράσεις και τα δικαιολογημένα αιτήματα των κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, με τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο αλλά και τις άλλες παρατάξεις να συμφωνούν με την διεκδίκηση αυτή.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο της ΑΜ-Θ συναισθανόμενο τις δύσκολες συνθήκες καθημερινότητας που προκαλούν η ενεργειακή και οικονομική κρίση και κατανοώντας το δίκαιο αίτημα των κατοίκων-πολιτών της ΠΕ Καβάλας ζητά τη μη καταβολή διοδίων τελών σε όλα τα διόδια εντός της ΠΕ Καβάλας των Δημοτών μονίμων κατοίκων Παγγαίου, Καβάλας και Νέστου που καθημερινά μετακινούνται από και προς τους χώρους εργασίας τους, καθώς και από όσους έχουν τις επιχειρηματικές και εργασιακές εγκαταστάσεις τους μέσα στα διοικητικά όρια της ΠΕ Καβάλας.

Το μέτρο που ισχύει για τους δημότες του Δήμου Παγγαίου εντός του Δήμου τους να επεκταθεί σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας καθ’ όσον υπάρχουν δημότες Παγγαίου που κινούνται καθημερινά και προς Καβάλα και προς τον Δήμο Νέστου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.