Προυπολογισμος… νηνεμιας στο Περιφερειακο Συμβουλιο

Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκαν Τεχνικό Πρόγραμμα, Πρόγραμμα Δράσης και προϋπολογισμός της Περιφέρειας ΑΜΘ

Θα προχωρήσει σε όποιες αλλαγές είναι απαραίτητες τόνισε η παράταξη της Περιφερειακής Σύνθεσης

Με την ψήφο τόσο της συμπολίτευσης, όσο και της μείζονος αντιπολίτευσης, της Περιφερειακής Σύνθεσης, η οποία θα αναλάβει την διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ από την 1η Ιανουαρίου, εγκρίθηκαν το Τεχνικό Πρόγραμμα, το Πρόγραμμα Δράσης και ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας ΑΜΘ για το έτος 2024.

Το Τεχνικό πρόγραμμα, αφορά όλα τα έργα της περιφέρειας που υλοποιούνται και είναι ενταγμένα, χωρίς προσθήκες νέων ή έργων που θα ενταχθούν, με τον Περιφερειάρχη κ Χρήστο Μέτιο να τονίζει πως πάνω από 400 έργα είναι ενταγμένα. Το θέμα εισάχθηκε ώστε να συνεχιστούν τα έργα, μεταξύ των οποίων αρκετά αντιπλημμυρικά που έχουν εισηγηθεί οι τεχνικές υπηρεσίες.

Ο κ. Μέτιος τόνισε πως γενικότερα προσπάθησαν να αφήσουν όσο το δυνατόν λιγότερες εκκρεμότητες στη νέα διοίκηση, και κάνοντας και ένα μικρό απολογισμό, τόνισε πως στα θέματα αυτά περιλαμβάνονται πολλά αναπτυξιακά έργα και δράσεις, που θα μπορέσουν να βοηθήσουν την περιοχή μας.

Από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης ο κ. Τοψίδης τόνισε πως δίνουν θετική ψήφο ως παράταξη, επιφυλασσόμενοι πως ως νέα διοίκηση, θα κάνουν τις όποιες τροποποιήσεις χρειαστούν κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας κ. Κώστας Κατσιμίγας τόνισε πως σέβονται τη νέα διοίκηση, για αυτό και δεν θα κάνουν αντιπαράθεση.

Την αντίθεσή του εξέφρασε για το πρόγραμμα αυτό εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης ο επικεφαλής κ. Σιδέρης Μιχαηλίδης, που καταψήφισε και τα τρία θέματα, τονίζοντας πως δεν καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες, αλλά εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων και των λίγων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.