Προυπολογισμος 2022: Εκλογες ζητησε ο Αλεξης Τσιπρας

Oλομέτωπη επίθεση εφ όλης της ύλης από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Εκλογές ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, κλείνοντας την ομιλία του για τον προϋπολογισμό, ενώ είχε προηγηθεί ολομέτωπη επίθεση εφ όλης της ύλης από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Παραιτηθείτε, είσαστε ανεπαρκής και επικίνδυνος» – «Να αντισταθούν οι πολίτες»

«Έχετε σήμερα η ευκαιρία σας φανείτε αντάξιοι της ευθύνης σας. Να ανεβείτε σε αυτό το βήμα και αντί για δικαιολογίες, ψέματα και ύβρεις στους πολιτικούς αντιπάλους, φερθείτε έτοιμα και να δώσετε διέξοδο στο αδιέξοδο. Να παραιτηθείτε κύριε Μητσοτάκη και να προκηρύξετε εκλογές, να προκηρύξετε εκλογές να δώσετε τη δυνατότητα στη λαϊκή ετυμηγορία να δώσει διέξοδο. Πατάτε δύο χρόνια στο λαιμό της χώρας και σε αποτελέσματα δημοσκοπήσεων. Ιδού η Ρόδος. Σας ζητάμε να δώσετε λύση. είχατε να διαχειριστείτε την κρίση, είστε όχι μόνο ανεπαρκής αλλά επικίνδυνος. Ως εδώ λοιπόν. Σας ζητώ σας δώσετε το δικαίωμα στον ελληνικό λαό να σας κρίνει για να ξεφύγει χώρα από τον κλοιό της πολιτικής σας». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους πολίτες να αντισταθούν στην κυβέρνηση.

Για την έκθεση Τσιόδρα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σήκωσε τους τόνους αναφερόμενος για την μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα για τη θνητότητα εκτός ΜΕΘ. «Ειλικρινά δε ντρέπεστε να λέτε τέτοια ψέματα στον ελληνικό λαό για αυτή την τραγωδία που βιώνει; Μην απαντάτε σε μένα απαντήστε στους συγγενείς των ανθρώπων που χάθηκαν. Και ακόμη και σήμερα, χθες το βράδυ είπατε το ψέμα ότι δήθεν δεν λάβατε γνώση της επιστημονικής μελέτης και ψάχνετε τώρα να βρείτε ποιος θα την φορτωθεί ότι την παρέλαβε».

«Τι είναι αυτά τα πράγματα; Εσείς δε δηλώνατε στην συνέντευξη σας ότι ο κύριος Τσιόδρας σας ενημερώνει τρεις φορές την εβδομάδα για όλα τα θέματα της πανδημίας; Τώρα τι θέλετε να μας πείτε, ότι δε σας ενημέρωσε για τα στοιχεία θνητότητας εκτός ΜΕΘ;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε:

«Αν δεν τα ξέρατε τι θα έπρεπε να παραιτηθείτε για εγκληματική και επικίνδυνη αμεριμνησία εν μέσω πανδημίας. Εάν όμως τα ξέρετε και λέτε συνειδητά ψέματα θα έπρεπε να παραιτηθείτε για επικίνδυνο κυνισμό. Διαλεχτέ τι από τα δύο και αποφασίστε. Δεν ήρθα εδώ και να σας θέσω ερωτήματα διότι δεν έχω ερώτημα να σας θέσω. Είναι απολύτως βέβαιο ότι ξέρατε, αλλά δεν θέλατε να χαλάσει το αφήγημα της επιτυχίας», συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

«Είναι εγκληματικές ευθύνες σας, αλλά ακόμη πιο εγκληματικό είναι το ψέμα που τη συνοδεύει. Και είστε κύριε Μητσοτάκη ο ίδιος άνθρωπος που από αυτό εδώ το βήμα στις πυρκαγιές απευθυνθήκατε σε μένα κοιτώντας με στα μάτια και μου είπατε ότι “μετράτε φέρετρα ενώ εγώ μετράω στρέμματα”. Τώρα αλήθεια εσείς τι μετράτε κύριε Μητσοτάκη;», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε:

«Σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ αν ένας πρωθυπουργός είχε διαπράξει αυτό το ατόπημα στο κοινοβούλιο δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε δευτερόλεπτο αν δεν έβγαινε αμέσως μετά τις αποκαλύψεις να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και να παραιτηθεί.  Όλοι υπόλοιποι έχουν υποχρέωση μπροστά σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται από την πανδημία το φόβο την ανασφάλεια να απαντήσουμε σε ένα κρίσιμο ερώτημα μπορεί να περιμένει κανείς από σας και την κυβέρνηση»…

Στα 800 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Διαγραφή των κορονοχρεών

«Γιατί δεν υιοθετείτε την πρότασή μας να διαγράφει μέρος των χρεών των επιχειρήσεων που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας; Γελάτε; Αυτοί είστε θα βγείτε να το πείτε σε επιχειρηματίες!», είπε.

Τόνισε πως «το πρώτο νομοσχέδιο της προοδευτικής κυβέρνησης θα είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρω και η διαγραφή μέρους του πανδημικού χρέους για για τις επιχειρήσεις».

«Το μεγάλο σας πρόβλημα δεν είναι η διαχειριστική σας ανεπάρκεια, ή ότι γίνατε πολλαπλασιαστής ή επιταχυντής σοβαρών προβλημάτων στη χώρα, ούτε ότι οι άριστοι αποδείχτηκαν άχρηστοι», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι την ώρα της κρίσης, του πόνου επιχειρήσατε να κερδοσκοπήσετε πολιτικά και δημοσκοπικά, βασιζόμενοι επάνω στο ψέμα και την προπαγάνδα. Και τώρα που τα πήλινα πόδια του ψεύδους καταρρέουν, ο βασιλιάς είναι γυμνός».

«Διαλύσατε το κοινωνικό κράτος»

Κατηγόρησε δε τον πρωθυπουργό, ότι εμμένει στη διάλυση του κοινωνικού κράτους, «που κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και στην επιβολή ενός παραγωγικού μοντέλου, που πριν από 13 χρόνια μας οδήγησε στη χρεοκοπία της χώρας. Και θα μας οδηγήσει ξανά εκεί, εάν δεν το αλλάξουμε. Η περίφημη θεωρία της αυτορρύθμισης πήγε στην άκρη, όταν χρειάστηκαν 15 τρισ. ευρώ για να παραμείνει όρθια η ευρωπαϊκή οικονομία».

Σημείωσε πως η κυβέρνηση «ντιλάρει», ενώ υποστήριξε πως μετέτρεψε τα ιδιωτικά θεραπευτήρια σε «covid free». «Κρίσιμο δίλημμα σε όλο τον κόσμο και σε όλη την Ευρώπη είναι αν θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω θα γυρίσουμε πίσω σε συνταγές χρεοκοπίας», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για εικονικό προϋπολογισμό εκτός πραγματικότητας, «όταν ζούμε σε ένα πρωτοφανές κύμα ακρίβειας και με την πανδημία να καλπάζει».

«Γιατί τα έκτακτα κονδύλια για την υγεία μειώνονται για ποιον λόγο λοιπόν κόβεται εν μέσω της πανδημίας 820 εκατομμύρια από το υπουργείο υγείας;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε:

«Μας παραδώσατε τα νοσοκομεία στην απόλυτη χρεοκοπία με φραγή στην είσοδο των νοσοκομείων για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας και έχετε το θράσος να μας κουνάτε το δάχτυλο. Και παρόλο που δίναμε τη μάχη να βγάλουμε τη χώρα από τη χρεοκοπία που η δικιά σας κυβέρνηση μας οδήγησε, σας παραδώσαμε εμείς όχι έλλειμμα στα νοσοκομεία άλλα 260 εκατομμύρια ταμειακό πλεόνασμα».

«Αφήστε το καλαμπούρι των συγκρίσεων, είμαστε η μόνη κυβέρνηση στην ιστορία του τόπου που παρέδωσε στην επόμενη κυβέρνηση πλεονάσματα αυτού του ύψους στα δημόσια ταμεία, ρυθμισμένο χρέος και ταυτόχρονα ενισχυμένο το κοινωνικό κράτος. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτό, γιατί βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια και την επιτροπεία υψώσαμε ανάστημα και επαναφέραμε την κανονικότητα κι εσείς μας οδηγείτε ξανά σε συνθήκες χρεοκοπίας. Εκτός κι αν μας πείτε κύριε Μητσοτάκη σήμερα ότι εμείς βάλαμε τη χώρα στα  Μνημόνια».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.