Προβληματα της καθημερινοτητας στη βουλη με κοινοβουλευτικες παρεμβασεις του Ιλχαν Αχμετ

Δύο ερωτήσεις και μια αναφορά για συντάξεις, κενά στην παράλληλη στήριξη και ακτινολογικό του ΚΥ Κομοτηνής

Στην μάχη της καθημερινότητας ο βουλευτής Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ, κατέθεσε την Παρασκευή δύο ερωτήσεις και μία αναφορά που άπτονται ζητημάτων που απασχολούν ξεχωριστούς κλάδους συμπολιτών μας. 

Η πρώτη ερώτηση αφορά την επίλυση των καθυστερήσεων σε ζητήματα που σχετίζονται με την παράλληλη ασφάλιση στην καταβολή των αντίστοιχων συντάξεων και είναι προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Τα επιμέρους ερωτήματα στα οποία καλείται να απαντήσει ή πολιτική ηγεσία είναι : 

  1. Πότε επιτέλους θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εκκαθάρισης και απονομής παράλληλων συντάξεων σε όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί μετά την έναρξη ισχύος του «νόμου Κατρούγκαλου» (ν. 4387/16), δηλαδή μετά τις 13 Μαΐου 2016;
  2. Πότε θα εγκατασταθεί και θα τεθεί σε παραγωγική λειτουργία το απαραίτητο λογισμικό και πόσο χρόνο θα διαρκέσει η εκπαίδευση του προσωπικού πάνω σε αυτό;    
  3. Θα περιλαμβάνονται σε κάθε περίπτωση και οι περιπτώσεις δικαιούχων αλλοδαπής προέλευσης;  

Η δεύτερη ερώτηση αφορά την εκπαίδευση και τα κενά που εντοπίζονται στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ροδόπης ειδικά στην παράλληλη στήριξη. 

Τα ερωτήματα :

  1. Σκοπεύετε να καλύψετε και πότε τα 78 κενά που εντοπίζονται σήμερα στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης; 
  2. Με ποιον τρόπο σκέφτεστε να αναπληρώσετε τις 1.872 διδακτικές ώρες που πρόκειται να χαθούν από την ύπαρξη των συγκεκριμένων κενών; 
  3. Είναι στις προθέσεις σας να διαθέσετε από έναν εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης για κάθε έναν μαθητή που τον χρειάζεται, προσλαμβάνοντας για το σχολικό έτος 2023-24 τον αντίστοιχο αριθμό, με βάση τις ανάγκες που έχουν δηλωθεί επίσημα στα σχολεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης; 

Τέλος κατατέθηκε αναφορά προς τον υπουργό Υγείας με τα αιτήματα του Συλλόγου Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Θράκης με αφορμή την  “Αποδυνάμωση του Ακτινολογικού εργαστηρίου του Κέντρου Υγείας Κομοτηνής”. 

Με την από 30/8/2023 απόφαση του Διοικητή της 4 ης ΥΠΕ Μακεδονίας Θράκης, μετακινούνται τρείς υπάλληλοι του Κέντρου Υγείας Κομοτηνής, ένας κάθε μήνα, στο ακτινολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου του νομού.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας Θράκης εκφράζει την αντίθεσή του στην προαναφερθείσα απόφαση.

Είναι ξεκάθαρο ότι η  κίνηση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον επικαλούμενο σχεδιασμό για ενίσχυση του ρόλου της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας από την πλευρά της κυβέρνησης. 

Να επισημανθεί, επίσης ότι υπάρχει επικουρικό προσωπικό στις λίστες για το Νοσοκομείο της Κομοτηνής, γεγονός που σύμφωνα με τους εργαζομένους αποτελεί την βέλτιστη λύση, καθώς επιλύει το πρόβλημα χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα σε άλλη δομή υγείας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.