Πρωτομαγιατικη συγκεντρωση για το ΠΑΜΕ στην Κομοτηνη

Κάλεσμα σε συσπείρωση για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, προσφυγιά και πόλεμο από το ΠΑΜΕ

Με το σύνθημα «Εργατική Πρωτομαγιά 2017: Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, προσφυγιά και πόλεμο» να σφραγίζει τις ομιλίες και τα πανώ  πραγματοποιήθηκε η πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.
 
Η συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμό από την εκπρόσωπο του Συλλόγου Γυναικών Ν.Ροδόπης ( μέλος της ΟΓΕ) Κλειώ Χρυσοχοϊδου που κάλεσε τις γυναίκες να βγουν στο δρόμο του αγώνα για να σπάσουν την μοιρολατρία και την απογοήτευση. Να οργανώσουν  την πάλη τους για να διεκδικήσουν μια δημιουργική ζωή με δικαιώματα στην εργασία και στη μητρότητα.
 
Στην κεντρική ομιλία η  Αμαλία Κασαπαντωνίου, μέλος της Γραμματείας Ροδόπης του ΠΑΜΕ και αντιπρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ροδόπης, κάλεσε τους εργαζόμενους σε αγωνιστική επαγρύπνιση, απευθύνοντας κάλεσμα οργάνωσης και ανόδου των αγώνων, κλιμάκωσης της πάλης με επίκεντρο τους εργασιακούς χώρους σε κάθε κλάδο, με συντονισμό και αλληλεγγύη, κάλεσμα αγώνα, ενημέρωσης και προετοιμασίας της απεργιακής απάντησης που εξαγγέλθηκε για τις 17 Μάη στη νέα ολομέτωπη επίθεση που εξαπολύουν στη ζωή των εργαζομένων.
 
Αμέσως μετά ο Άκης Κουτσουπιάς από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, διάβασε την διακήρυξη συνδικάτων και συνδικαλιστών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο όπου επισημαίνεται ότι «η 1η Μάη μας βρίσκει στο μάτι του ιμπεριαλιστικού κυκλώνα, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία προς το Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, όπου κατατέθηκαν στεφάνια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.