Πρωτοφανης κινηση: Ο Κ. Τασουλας αρνηθηκε να δωσει τον λογο στον Α. Τσιπρα

Ενταση στη Βουλή μεταξύ του προέδρου της Βουλής και του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Αρνήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας να δώσει τον λόγο στον Αλέξη Τσίπρα, όταν ο πρώην Πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της συζήτησης των επίκαιρων ερωτήσεων, ζήτησε να παρέμβει με αφορμή την ερώτησή του για τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Τασούλας τόνισε ότι δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής παρέμβαση προέδρου Κοινοβουλευτικής Ομάδας, πρώην Πρωθυπουργού ή ακόμα και πρώην προέδρου της Βουλής, κάτι που όπως ρητά αναφέρει ο Κανονισμός μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια του νομοθετικού έργου.

Τσίπρας: «Να είσαι πρόεδρος όλης της Βουλής»

 Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας επικαλέστηκε το άρθρο 97 σύμφωνα με το οποίο μπορεί να πάρει τον λόγο όποτε το ζητήσει, με τον κ. Τασούλα να του απαντά ότι το συγκεκριμένο άρθρο δεν αφορά τη συζήτηση των επίκαιρων ερωτήσεων.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «φίμωση» και κάλεσε τον Πρόεδρο της Βουλής  να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αλλά και να είναι «Πρόεδρος όλης της Βουλής κι όχι της Νέας Δημοκρατίας», όπως είπε.

«Πολιτικός ακτιβισμός», είπε ο Τασούλας

Επανέλαβε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφεύγει να απαντήσει στις ερωτήσεις που του έχει καταθέσει, με τον κ. Τασούλα να του επισημαίνει ότι στην παρούσα κοινοβουλευτική περίοδο, δηλαδή σε διάστημα μικρότερο των δύο ετών, έχει απαντήσει συνολικά σε επτά επίκαιρες ερωτήσεις. Τρεις του Αλ. Τσίπρα, τρεις της προέδρου του ΚΙΝΑΛ και μια του γραμματέα του ΜέΡΑ25. Την προηγούμενη, ΙΖ Κοινοβουλευτική Περίοδο η κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα απάντησε συνολικά σε 10 επίκαιρες ερωτήσεις.

Παράλληλα, ο κ. Τασούλας μίλησε για «πολιτικό ακτιβισμό» εκ μέρους του κ. Τσίπρα καθώς επίσης και στους «πολιτικούς μονολόγους», αφού παρόντες ήταν μόνο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Δήλωση Τσίπρα

Λίγη ώρα αργότερα, ο Αλέξης Τσίπρας, με δήλωσή του, εξεπέλυσε σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Βουλής, λέγοντας ότι σήμερα «επιχείρησαν  με τρόπο πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα να φιμώσουν μία ισχυρή αλήθεια». Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι καταθέτει πρόταση νόμου για τα οικονομικά των κομμάτων και την εξυγίανσή τους.

«Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τασούλας επιχείρησαν σήμερα με τρόπο πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα να φιμώσουν μία ισχυρή αλήθεια. Ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα χρεωκοπημένο, ο κ. Μητσοτάκης στρατηγικός κακοπληρωτής και ζει σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου.

Η αλήθεια όμως, όσο και αν επιχειρείται να φιμωθεί ακόμα και στο ναό της Δημοκρατίας, δεν μπορεί να φιμωθεί. Είναι πάντοτε ισχυρή. Το μείζον ζήτημα σήμερα είναι το γεγονός ότι ο ισολογισμός που βγήκε στη δημοσιότητα για το κόμμα της ΝΔ αποτελεί μνημείο αναξιοπιστίας και διαχειριστικής ανικανότητας για τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη.Το κόμμα του κάθε χρόνο φεσώνει τον ελληνικό λαό και τον Έλληνα φορολογούμενο κατά 30 εκατ. ευρώ. Στα πέντε χρόνια που είναι πρόεδρος της ΝΔ το συνολικό ύψος έχει φτάσει τα 128 εκατ. ευρώ, 128 εκατ. ευρώ στον Έλληνα φορολογούμενο,όταν πριν από πέντε χρόνια είχε υποσχεθεί ότι θα βάλει μία τάξη στα οικονομικά του κόμματός του.

Όταν όμως ένας Πρωθυπουργός δεν μπορεί να βάλει τάξη στα οικονομικά του κόμματός του, πώς θα βάλει τάξη στην οικονομία της χώρας; Η ΝΔ έχει μία μακρά παράδοση χρεοκοπίας στην πολιτική της. Και για τη χώρα και για το ίδιο το κόμμα της.Υπάρχει λοιπόν εδώ ένα μείζον ζήτημα ισονομίας.  Ένας ελεύθερος επαγγελματίας, ένας έμπορος, μία επιχείρηση με χρέη ύψους 50.000 ευρώ κλείνουν, δεν έχουν φορολογική ενημερότητα, δεν έχουν ασφαλιστική ενημερότητα, κατάσχεται η περιουσία τους . Όμως το κόμμα της ΝΔ μπορεί να λειτουργεί – και όχι μόνο αυτό, αλλά να παίρνει και την κρατική χρηματοδότηση και να τη βάζει στο ιδιωτικό ταμείο χωρίς να αποπληρώνει. Υπάρχει όμως και ένα ζήτημα Δημοκρατίας. Όταν ένα κόμμα χρωστάει 340 εκατ. ευρώ στις τράπεζες που τις έχουν πληρώσει με αίμα οι Έλληνες φορολογούμενοι και δεν έχει καμία επίπτωση από αυτό, και οι τράπεζες γνωρίζουν ότι έχουν στο χέρι αυτό το κόμμα, τότε δεν λειτουργεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, αλλά λειτουργεί προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του πιστωτή, εν προκειμένω των τραπεζών. Για αυτό και έχει νομοθετήσει εδώ και δύο χρόνια την ασυλία των τραπεζικών στελεχών, έχει νομοθετήσει τη δυνατότητα του δεκάωρου εργασίας με απλήρωτες υπερωρίες, που διευκολύνει μεταξύ άλλων τις τράπεζες με τους τραπεζικούς υπαλλήλους, έχει προχωρήσει στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς με ένα σκάνδαλο ζημίας 2 δισ. ευρώ για το ελληνικό Δημόσιο.

Όλη η πολιτική λοιπόν της ΝΔ, είναι μία πολιτική εξυπηρέτησης των τραπεζών, ακριβώς διότι είναι ένα κόμμα υπερχρεωμένο που ζει σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου.  Αυτή η αλήθεια, που αποτελεί βόμβα στα θεμέλια του πολιτεύματος, της δημοκρατικής λειτουργίας του, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και μνημείο αναξιοπιστίας και ανικανότητας του κ. Μητσοτάκη, δεν μπορεί να κρυφτεί, όσο και αν επιχειρήσει ο κ. Τασούλας να φιμώσει τη φωνή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Καταθέσαμε σήμερα πρόταση νόμου που ορίζει ότι τα υπερχρεωμένα κόμματα οφείλουν να καταβάλλουν το 75% της κρατικής χρηματοδότησης για να αποπληρώνουν τα χρέη τους. Καθώς και οι βουλευτές αυτών των κομμάτων θα έχουν την υποχρέωση να καταβάλλουν το 40% της αποζημίωσης που παίρνουν, δημόσιο χρήμα, προκειμένου να αποπληρώνουν τα χρέη. Δεν μπορεί σε αυτόν τον τόπο, μια ζωή ο φορολογούμενος να πληρώνει και κάποιοι άλλοι να πίνουν στην υγεία των κορόιδων.»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.