«Πρωτοφανες γεγονος στην Μεταπολιτευση η καλυψη κενων στα Υπηρεσιακα Συμβουλια απο διορισμενους εκπαιδευτικους»

Ενημέρωση για μαθησιακά κενά, αιρετούς, στελέχη εκπαίδευσης ζητούν οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ

Ερώτηση με θέμα την «Ενημέρωση για μαθησιακά κενά, αιρετούς και στελέχη εκπαίδευσης» κατέθεσε η Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής την οποία συνυπογράφει ο βουλευτής Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ.   

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές στην ερώτησή τους η μακρόχρονη αποχή από τη δια ζώσης διδασκαλία και η υποκατάστασή της σε μεγάλο βαθμό από την εξ αποστάσεως σύγχρονη τηλεκπαίδευση, έχουν δημιουργήσει μεταξύ άλλων μαθησιακά κενά στον μαθητικό πληθυσμό της χώρας. Εξ ου και η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας οφείλει να συγκεντρώσει δεδομένα από τις σχολικές μονάδες για: α) το εύρος αυτών των κενών, β) τον βαθμό κατανόησης της διδαχθείσης ύλης και γ) τις κοινωνικές και ψυχολογικές συνέπειες που είχε και έχει η πανδημία στους μαθητές.

Παράλληλα τίθενται επιτακτικά ερωτήματα για την τοποθέτηση/διορισμό κομματικών Διευθυντών Εκπαίδευσης από την Κυβέρνηση της ΝΔ και τη σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για το έτος 2020-2021, αλλά και τη φημολογούμενη παράταση της θητείας τους και για το νέο σχολικό έτος 2021-2022, γεγονός που σύμφωνα με τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ αναδεικνύει την αδυναμία της κυβέρνησης να αντιληφθεί ότι η αντιμετώπιση της εκπαίδευσης, αλλά και της πανδημίας, δεν μπορεί να είναι στενά κομματική υπόθεση.

Όπως εξηγούν «η αμφισβήτηση από το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου των κομματικά διορισμένων Διευθυντών Εκπαίδευσης, δεν δημιουργεί το απαραίτητο κλίμα αποδοχής και συναίνεσης για την απαιτούμενη συνεργασία στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της πανδημίας. Οι ελάχιστες εξαιρέσεις, για άλλη μια φορά, απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα».

Επίσης οι βουλευτές θέτουν και το ζήτημα της στελέχωσης των Υπηρεσιακών Συμβουλίων υπογραμμίζοντας πως η επιμονή της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να επιβάλει αιρετούς, που «εκλέχτηκαν» με τη συμμετοχή του 5% του σώματος των εκπαιδευτικών, εκτός από ηθικό θέμα, δημιουργεί αντικειμενικά και ζητήματα νομιμότητας.

Η δε προσπάθεια κάλυψης των κενών θέσεων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια από διορισμένους εκπαιδευτικούς αποτελεί πρωτοφανές γεγονός για την περίοδο της μεταπολίτευσης, αφού όλα τα μέλη του θα είναι διορισμένα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.