Πρωτη επετειος της μεγαλης νικης της δημοκρατιας μας

Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που αποτρέψαμε την πιο αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Η Τουρκία έχει αποδείξει την ανθεκτικότητά της, την ικανότητά της να αναρρώσει και τη δύναμή της κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους. Είναι σημαντικό να κάνουμε μια αξιολόγηση αυτού του έτους και να κοιτάξουμε μπροστά.
 
Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να θυμηθούμε με τι βρεθήκαμε αντιμέτωποι. Αυτό που συνέβη εκείνη τη νύχτα ήταν μια επίθεση στο τουρκικό κράτος από προδότες, οι οποίοι πιστοί σε έναν διαταραγμένο άνθρωπο που θεωρεί τον εαυτό του «ιμάμη του σύμπαντος», διείσδυσαν στον τουρκικό στρατό. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με δολοφόνους που βομβάρδισαν το δικό τους εθνικό Κοινοβούλιο, κατέστρεψαν το αρχηγείο των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας που δίνει μάχη στην πρώτη γραμμή κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων, οδήγησαν άρματα πάνω σε άοπλους αμάχους καθώς και πυροβόλησαν από μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα. Ποτέ δεν είχαμε ξαναζήσει τέτοια κτηνωδία στην ιστορία μας. Αυτό το τρομοκρατικό δίκτυο σκότωσε 250 και τραυμάτισε πάνω από 2.000 συμπολίτες μας.
 
Κοιτώντας πίσω, βλέπουμε ότι προέκυψαν δύο πηγές υπερηφάνειας από αυτή την πικρή εμπειρία. Το πρώτο είναι το θάρρος και η αποφασιστικότητα του τουρκικού λαού. Συμπολίτες μας από κάθε τμήμα της κοινωνίας και του πολιτικού φάσματος βγήκαν στους δρόμους ενάντια στους πραξικοπηματίες. Τα τηλεοπτικά μας κανάλια συνέχισαν τη μετάδοση παρά τις απειλές και τις εφόδους των πραξικοπηματιών. Το τουρκικό έθνος έγινε ένα.
 
Δεύτερον, το τουρκικό έθνος έδειξε σε ολόκληρο τον κόσμο ότι υπερασπίζεται τη δημοκρατία και θα συνεχίσει να την υπερασπίζεται. Ο λαός μου έδειξε ότι, μόνο οι κυβερνήσεις που αναλαμβάνουν τη διοίκηση μέσω δημοκρατικών διαδικασιών και η εθνική βούληση μπορεί να κυριαρχούν στην Τουρκία, και όχι οι ένοπλες ομάδες. Η ισχυρότερη νομιμότητα είναι η δημοκρατική νομιμότητα. Ως χώρα βγήκαμε ασπροπρόσωποι από αυτή τη σκληρή δημοκρατική δοκιμασία.
 
Αλλά δεν θα ξεχάσω ποτέ, όπως δε θα ξεχάσει και κανένας, την ερώτηση που μου έκανε η εγγονή μου με όλη της την αφέλεια εκείνη την νύχτα, η οποία ήταν «Παππού, αυτοί δεν είναι δικοί μας στρατιώτες;». Πράγματι, τι είδους νοοτροπία θα οδηγούσε ένα άτομο να επιτίθεται στους δικούς του ανθρώπους, στα δικά του ιδρύματα, στα δικά του σύμβολα και στους δικούς του ηγέτες με τέτοιο βάναυσο τρόπο;

Η απάντηση βρίσκεται στη φύση του δικτύου προδοσίας με το οποίο βρισκόμαστε αντιμέτωποι. Εκείνη τη νύχτα, βρισκόμασταν αντιμέτωποι με ένα δίκτυο εγκλημάτων που ακολουθούσε τυφλά τις εντολές του επικεφαλής Fetullah Gülen, τις οποίες λάμβανε μέσω ενός καθηγητή θεολογίας. Μιλάμε για μια προδοτική συμμορία που δεν έχει κατανοήσει το λαμπρό παρελθόν χιλίων ετών του Τουρκικού Στρατού και χαιρέτιζε με στρατιωτικό χαιρετισμό, στη στρατιωτική βάση που χρησιμοποιούσαν ως έδρα, τον διευθυντή μιας εταιρείας η οποία ανήκει στην Τρομοκρατική Οργάνωση FETÖ και τον φερόμενο ιδιοκτήτη ενός σχολείου που λειτουργεί από τον ίδιο οργανισμό.
 
Στην πραγματικότητα, η κυβέρνησή μας είχε δει το αληθινό πρόσωπο του Fetullah Gülen πριν τις 15ης Ιουλίου και ενήργησε αναλόγως. Είχαμε ήδη καταβάλει προσπάθειες για να αποκαλύψουμε την ύπαρξη αυτής της δομής στο εσωτερικό του κράτους και είχαμε σημειώσει σημαντική πρόοδο στην κατεύθυνση αυτή. Ωστόσο, η απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου αποκάλυψε πικρά ότι η απειλή που αντιμετωπίζαμε ήταν πέρα ​​από την εκτίμησή μας και ήταν πολύ βαθύτερη και ζωτικότερη.
 
Αποκαλύφθηκε το μέγεθος της συνωμοσίας που είχε επινοήσει ο Fetullah Gülen τα τελευταία 40 χρόνια για να κατακτήσει τον έλεγχο του τουρκικού κράτους. Τα μέλη της FETÖ, ακολουθώντας τις εντολές του Fetullah Gülen, «ενήργησαν απαρατήρητα μέσα στα αγγεία του συστήματος» και έφτασαν σχεδόν «σε όλα τα κέντρα εξουσίας», όπως μια μόλυνση που προκλήθηκε από έναν ιό που σταδιακά καταλαμβάνει τα ζωτικά όργανα ενός σώματος. Έχουν διεξαχθεί εκτενείς διοικητικές, ποινικές και νομικές έρευνες καθ' όλη τη διάρκεια του έτους από τις 15 Ιουλίου 2016. Υπήρξαν τεράστια στοιχεία σχετικά με τη δομή αυτή η οποία οργάνωσε και υλοποίησε την απόπειρα πραξικοπήματος.
 
Τα αποδεικτικά στοιχεία καταδεικνύουν ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία δομή η οποία δημιούργησε ένα αιρετικό, εσωτεριστικό σύστημα πεποιθήσεων του οποίου επικεφαλής είναι ο Fetullah Gülen. Τα σχολεία και οι εστίες του οργανισμού λειτούργησαν ως κέντρα πλύσης εγκεφάλου και στρατολόγησης. Μέλη της οργάνωσης τα οποία εκπαιδεύτηκαν σε αυτά τα κέντρα και ήταν πιστοί στον αρχηγό τους, τον οποίο έβλεπαν ως «Μεσσία», είχαν τη δυνατότητα να διεισδύσουν στους κρατικούς φορείς. Με αυτόν τον τρόπο, άνθρωποι οι οποίοι ήταν έτοιμοι να καταφύγουν σε κάθε είδους παράνομες και ανήθικες πράξεις που θα εξυπηρετούσαν, χωρίς καμία αμφισβήτηση, τους σκοπούς της οργάνωσης, προωθήθηκαν σε κρίσιμες θέσεις. Οι άνθρωποι αυτοί έστησαν συνωμοσίες όπως  εξαπάτηση σε διαγωνισμούς προσλήψεων σε δημόσιες υπηρεσίες, παράνομες παρακολουθήσεις τηλεφωνικών κλήσεων, εκβιασμούς και ψεύτικες δίκες. Η οργάνωση χρηματοδοτήθηκε μέσω δομών οι οποίες συγκροτήθηκαν με την ιδιότητα φιλανθρωπικών ιδρυμάτων και οργανώσεις. Συναλλαγές αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων έχουν ξεπλυθεί μέσω μεγάλων εταιρειών και τραπεζών. Ο δε κλάδος των μέσων ενημέρωσης του οργανισμού λειτουργούσε ως εργαλείο προπαγάνδας. Είναι δυνατόν ένα «εκπαιδευτικό κίνημα» να λειτουργεί σε κυτταρικές δομές, να αναγνωρίζει τα μέλη του με κωδικοποιημένη ονομασία, να αναπτύσσει κρυπτογραφημένες εφαρμογές για την μεταξύ των μελών του επικοινωνία, να διδάσκει στα μέλη του τεχνικές αντικατασκοπείας και τακτικές για να αποκρύπτουν την υπαγωγή τους στην οργάνωση; Αυτή η νέα γενιά τρομοκρατικής οργάνωσης έχει καταφύγει σε κάθε δυνατή μέθοδο ανεξαιρέτως για την εξάλειψη όσων δεν είναι από εκείνους και προσπάθησε να ελέγξει όχι μόνο την εξουσία αλλά και το κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας σύμφωνα με τις δικές του αιρετικές φιλοδοξίες. Αυτή την αιρετική και επικίνδυνη φιλοδοξία ανέτρεψε το Τουρκικό έθνους στις 15 Ιουλίου.
 
Μπορώ να πω ότι έχουμε καταστρέψει τη ραχοκοκαλιά της οργάνωσης στην Τουρκία με τα μέτρα που έχουμε λάβει. Ωστόσο, η απειλή δεν περιορίζεται στην Τουρκία. Η οργάνωση έχει παρόμοιες δομές σε πολλές χώρες. Επί του παρόντος, συνεχίζουν να σπέρνουν σπόρους προδοσίας σε άλλα κράτη. Αυτή τη φορά, επιδιώκουν πιο ενεργά την παγκόσμια οικονομική και πολιτική επιρροή για να διασφαλίσουν την επιβίωσή τους.
 
Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να προειδοποιήσω ξανά όλους τους φίλους μας.
Το τουρκικό έθνος έχει αποδείξει σε όλο τον κόσμο ότι, η δημοκρατία είναι μια ύπαρξη η οποία δεν κατακτιέται εύκολα, αλλά είναι τόσο πολύτιμη ώστε αξίζει για χάρη της να δώσει κανείς τη ζωή του. Κύριο καθήκον μας είναι να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην βρεθούμε ποτέ ξανά αντιμέτωποι με μια παρόμοια απειλή. Καταβάλλουμε τη μέγιστη προσπάθεια για να διαχειριστούμε αυτή την σκληρή διαδικασία μέσα στα πλαίσια της συνταγματικής τάξης. Σε τελική ανάλυση, η τουρκική δημοκρατία στοχοποιήθηκε και η δημοκρατία μας νίκησε. Επομένως, στόχος και προσπάθειά μας στο εξής θα είναι να κάνουμε τα απαραίτητα βήματα εγκαίρως προκειμένου να φέρουμε τη δημοκρατία μας σε υψηλά επίπεδα. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.