Προθυμο να στηριξει τον Δημο Μαρωνειας-Σαπων το ΥΠΕΣ

Στ. Πέτσας: «Είμαστε εδώ για να ακούσουμε όσα θέματα σε απασχολούν, και να δρομολογήσουμε τις κατάλληλες λύσεις»

«Είμαστε εδώ για να ακούσουμε όσα θέματα σε απασχολούν, και να δρομολογήσουμε τις κατάλληλες λύσεις» τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στυλιανός Πέτσας προς το Δήμαρχο Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνο Χαριτόπουλο, κατά την επίσκεψή του στην έδρα του Δήμου στις Σάπες το μεσημέρι της Τετάρτης 30 Ιουνίου.

Ο κ. Πέτσας βρέθηκε στο Δήμο, παρουσία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, για να ανταποδώσει την επίσκεψη που έκανε πρόσφατα ο κ. Χαριτόπουλος, και να συνεχίσουν την συνεργασία τους, παρουσία και των συνεργατών του Δημάρχου, προς όφελος των πολιτών του Δήμου.

Ο Αν. Υπουργός τόνισε πως είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν, όχι μόνο σε θέματα υποδομών, αλλά και για να αναδειχθεί η ιδιαιτερότητα του Δήμου, που μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης και να βγει από αυτή τη συνεργασία κάτι καλύτερο για το Δήμο.

Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος, ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας και ο ΓΓ του ΥΠΕΣ Μιχάλης Σταυριανουδάκης

Στήριξη για αποζημιώσεις αλλά και υποδομές ύδρευσης

Ο κ. Χαριτόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Πέτσα για την επίσκεψη και τον ενημέρωσε για την ιδιομορφία του Δήμου, επισημαίνοντας πως η κατανομή των πιστώσεων από τους ΚΑΠ του Υπουργείου Εσωτερικών, δεν πρέπει να έχει κριτήριο μόνο τον πληθυσμό, αλλά και την έκταση και τον αριθμό των οικισμών. «Μόνο οι ακτές», εξήγησε ο κ. Χαριτόπουλος, «είναι 27 χιλιόμετρα, ενώ οι αρμοδιότητες το Δήμου ξεκινούν στην ορεινή Ροδόπη και καταλήγουν στο Θρακικό Πέλαγος».

Ανέδειξε δε την πολυπολιτισμικότητα του Δήμου, που κατάφερε διαχρονικά να κρατήσει καλή ισορροπία και να αποτελέσει πρότυπο αρμονικής συνύπαρξης, μην αδικώντας καμία κοινωνική ομάδα, για αυτό και γίνονται πιο «φορτικοί» προς το κέντρο, προκειμένου να εξασφαλίσουν την ισονομία και ισοπολιτεία για τους δημότες.

Ο Δήμαρχος έθεσε υπόψη του κ. Πέτσα το θέμα των αποζημιώσεων στους πληγέντες από τη χαλαζόπτωση το 2019, τόσο για πολίτες όσο και υποδομές, σημειώνοντας πως υπήρξαν κάποιες αστοχίες που άφησαν δικαιούχους εκτός και πρέπει να διορθωθούν.

Παράλληλα ζήτησε την επιπλέον ενίσχυση του Δήμου με πόρους για την αποτροπή και τη διαχείριση φυσικών καταστροφών, αλλά και τη στήριξη στο θέμα της ύδρευσης της παραλιακής ζώνης, όπου είναι απαραίτητη η δημιουργία υποδομών όπως γεωτρήσεις και αντλιοστάσια, για να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες το καλοκαίρι, όταν οι κάτοικοι αυξάνονται σημαντικά σε σχέση με το χειμώνα.

Οι δύο άνδρες είχαν μια θερμή συνομιλία

Ναι στο Αντώνης Τρίτσης… αλλά μπορεί να αργήσει

Ο κ. Χαριτόπουλος τέλος ζήτησε την στήριξη του Υπουργείου για την ένταξη των έργων που υπέβαλλε ο Δήμος Μαρωνείας Σαπών στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Ο κ. Πέτσας προειδοποίησε όμως ότι παρόλο που δεν περιμένει να υπάρξουν προβλήματα με την ένταξη των έργων, μιας και οι προτάσεις βρίσκονται κάτω από το πλαφόν αποκοπής, μπορεί να υπάρξει κάποια καθυστέρηση στην έγκρισή τους.

Και αυτό γιατί ενώ το υπουργείο προσπαθεί να επιταχύνει τη διαδικασία εγκρίσεων, εκ των πραγμάτων θα εγκριθούν πρώτα όσες υποβλήθηκαν νωρίτερα, μιας και υπάρχουν από άλλους δήμους και στη συνέχεια θα προχωρήσουν όσες κατατέθηκαν πιο κοντά στην τελική ημερομηνία.

Ο Δήμαρχος βέβαια τόνισε πως λόγω της υποστελέχωσης των υπηρεσιών, η υποβολή των προτάσεων έγινε με μεγάλη προσπάθεια από τις υπηρεσίες και τα στελέχη του Δήμου, μέχρι την τελευταία στιγμή, αποσπώντας τη διαβεβαίωση πως το υπουργείο θα προσπαθήσει να κάνει ό,τι μπορεί ώστε όλες οι προτάσεις να εγκριθούν το συντομότερο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.