Προθυμη να συνεχισει και να μεγαλωσει το Δημοσιογραφικο Συνεδριο της Σαμοθρακης η ΠΑΜΘ

Σκέψεις να γίνεται στις αρχές ή τα τέλη του καλοκαιριού

Την πρόθεση της να συνεχίσει την διοργάνωση του Δημοσιογραφικού Συνεδρίου της Σαμοθράκης, μετά την αναβίωσή του πριν από μερικές εβδομάδες, εξέφρασε η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος σημείωσε πως επιθυμία τους είναι να συνεχίσουν, και να βελτιώσουν τα όποια ζητήματα υπήρχαν την πρώτη χρονιά της αναβίωσής του. Ακόμα δεν έχουν καθορίσει αν θα γίνεται κάθε χρόνο ή κάθε δύο χρόνια, αλλά σίγουρα θα μετακινηθεί η ημερομηνία του, και θα γίνεται εντός της τουριστικής σεζόν.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς, που είχε αναλάβει την ευθύνη της διοργάνωσης, θύμισε πως πρόθεσή τους ήταν να αναβιώσει το συνέδριο το 2020, όμως η πανδημία ανέστειλε αυτή την προσπάθεια, για να γίνει τελικά το 2022.

Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν για τον Σεπτέμβριο, όμως λόγω θεμάτων από τους δημοσιογράφους της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας μετατέθηκε για τον Οκτώβριο, με το συνέδριο να γίνεται με σφιχτό σχήμα 80 ατόμων, που επαρκούσε για το αρχικό κονδύλιο.

Όσο για το μέλλον, τόνισε πως πρόθεσή τους είναι να το κάνουν στις αρχές ή τα τέλη καλοκαιριού, και να αυξήσουν το κονδύλιο, ώστε να γίνει ακόμα μεγαλύτερο.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την ενημέρωση ο επικεφαλής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην ΑΜΘ κ. Θεόδωρος Περεντίδης σχολίασε την παρουσία της Υφυπουργού Μετανάστευσης κ. Σοφίας Βούλτεψη στο συνέδριο, τονίζοντας πως υπήρξαν παράπονα ότι λειτουργούσε άλλοτε σαν δημοσιογράφος και άλλοτε σαν συνήγορος της κυβέρνησης,  με τον Περιφερειάρχη να ανταπαντά πως στο συνέδριο δεν φιμώθηκε κανένας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.