Προτεραιοτητα τα λαικα συμφεροντα για την Λαικη Συσπειρωση ΑΜΘ

Οι πρώτοι υποψήφιοι περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ΑΜΘ στη Ροδόπη

Κάλεσμα σε όλους τους πολίτες της Περιφέρειας ΑΜΘ να κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα στηρίζοντας παντού, τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις βουλευτικές, στις ευρωεκλογές, τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε περιφέρεια και Δήμους έκανε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Δημήτρης Παπατολίδης από την Κομοτηνή την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, όπου παρουσίασε τα πρώτα ονόματα που θα απαρτίσουν το ψηφοδέλτιο της παράταξης στη Ροδόπη.
 
Ο κ. Παπατολίδης αναφέρθηκε στο γενικότερο πολιτικό πλαίσιο και τη θέση του ΚΚΕ σε αυτό, αλλά και τις θέσεις που έχει πάρει η Λαϊκή Συσπείρωση στην ΑΜΘ υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, σε ζητήματα όπως ο TAP, η υγεία, η ανάπτυξη, τα αντιπλημμυρικά έργα, η γεωργία και η κτηνοτροφία αλλά και η ορθή συντήρηση και διαχείριση των υποδομών και των έργων. 

Μοναδική αντιπολίτευση το ΚΚΕ 

Ο κ. Παπατολίδης επίσης στάθηκε τόσο στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, και τους λόγους της αντίθεσης του ΚΚΕ σε αυτήν, αλλά και στην εσωτερική οικονομική πολιτική, που συνεχίζει να υπηρετεί το κεφάλαιο όποια και αν είναι η κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά το ρητό που χρησιμοποιούσε ο Χαρίλαος Φλωράκης, «δε φτάνει να αλλάξει ο βιολιστής, αλλά και ο χαβάς που παίζει».
 
«Σήμερα πιο ισχυρό ΚΚΕ παντού για να δυναμώσει η ελπίδα, να χτυπηθεί η απογοήτευση και μοιρολατρία το τίποτα δε γίνεται, οι μονόδρομοι που οδηγούν στο γκρεμό τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού» ανέφερε. 

Παρεμβάσεις χωρίς διακρίσεις 

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης τόνισε πως η συνέπεια του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι γνωστή και στους εργαζόμενους τους φτωχούς αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους της μειονότητας, υπενθυμίζοντας πως το ΚΚΕ έκανε ερώτηση στη Βουλή και στην ευρωβουλή για τα προβλήματα με τον καπνό, και έθεσε το ζήτημα στην περιφέρεια, ανέδειξε τα μεγάλα προβλήματα υποδομής  στα χωριά και τις συνοικίες, που θεωρεί πως αναδεικνύουν την εγκατάλειψη της μειονότητας από το ελληνικό αστικό κράτος.
 
Επίσης έκανε παρέμβαση για τις συνθήκες εργασίας των μεταναστών συμπατριωτών μας από τη μειονότητα στο εξωτερικό, στα δουλεμπορικά γραφεία, με σκληρές συνθήκες και μισθούς πολύ μικρούς σε σχέση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους. 

Οι παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στην ΑΜΘ 

Όσο για τη στάση της Λαϊκής Συσπείρωσης τα προηγούμενα χρόνια σε περιφερειακό επίπδεδο, ο κ. Παπατολίδης θύμισε πως από θέση μειοψηφίας καταψήφισε το νέο αναπτυξιακό πλάνο της Περιφέρειας ΑΜΘ, γιατί θεωρεί ότι προσδιορίζει ως στρατηγικούς στόχους της περιφέρειας τους στόχους του κεφαλαίου, για μετατροπή της περιοχής σε συνδυασμένο κόμβο μεταφορών και ενέργειας, χωρίς φυσικά να  παίρνουν προτεραιότητα οι ανάγκες για αντισεισμική θωράκιση, για τα κρίσιμα αντιπλημμυρικά έργα.
 
Ο κ. Παπατολίδης στάθηκε και στην ανάγκη σε όλη την περιοχή της ΑΜΘ να προχωρήσει η μελέτη για την αντισεισμικότητα κατά αρχάς των δημόσιων κτιρίων και υποδομών, που δεν μπαίνουν σε προτεραιότητα, γιατί δεν αφήνουν κέρδος σε μεγάλες επιχειρήσεις. Επίσης η Λαϊκή Συσπείρωση, ανέφερε, ανέδειξε το ζήτημα των απορριμμάτων, που αντιμετωπίζονται ως εμπόρευμα, πάλεψε για τα τεράστια κενά στις κτηνιατρικές υπηρεσίες, που αναδείχτηκαν από τις αλλεπάλληλες ζωονόσους, την πλημμελή αποζημίωση των κτηνοτρόφων, τις απαράδεκτες χαμηλές τιμές στο γάλα, ενώ συγκρούστηκαν και με ΚΑΠ και την αντιαγροτική πολιτική όλων των κυβερνήσεων, διεκδικώντας εγγυημένες κατώτατες, τιμές, πλήρης αποζημιώσεις για καταστροφές, ενισχύσεις και στήριξη στη φτωχομεσαία αγροτιά.

Οι υποψήφιοι στην ΠΕ Ροδόπης 

Στη συνέχεια παρουσίασε 9 υποψηφίους που αποτελούν το βασικό πυρήνα των υποψηφίων στη Ροδόπη, που είναι οι εξής:
 
Αρναούτ Μουσταφά Μουμίν Τζελαετίν, Αγρότης
Γκαρτσώνης Δημήτριος, Ιδιωτικός υπάλληλος, Σύμβουλος Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων
Καραμπάσης Βασίλης, Συνταξιούχος υπάλληλος της Περιφέρειας Ενότητας Ροδόπης
Κασαπαντωνίου Αμαλία, Εργαζόμενη στον επισιτισμό, Γραμματέας του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων
Κελές Χασάν Χουσεΐν, Αγροτοκτηνοτρόφος από την Οργάνη
Ταξοπούλου Κατερίνα, Ιδιωτικός Εκπαιδευτικός, Μέλος ΔΣ. Σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων
Τύλιου-Χαρίτου Ζωή, Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Μέλος ΔΣ Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίου, Μέλος ΔΣ Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης
Φακιρίδης Νικόλαος, Συνταξιούχος Ιατρός, Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Κομοτηνής
Χρηστίδης Στέφανος, Αγρότης, για χρόνια πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καλλίστης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.