Προτεραιοτητα η επαναλειτουργια του κλειστου Δημοτικου κολυμβητηριου για το Δημο Κομοτηνης

Βρίσκεται προς αναζήτηση χρηματοδοτικού προγράμματος για την υλοποίηση μελέτης ύψους 2 εκ. ευρώ για την ενεργειακή του αναβάθμιση

Δεν υπάρχει σκέψη δημιουργίας νέου προκατασκευασμένου κολυμβητηρίου στην πόλη της Κομοτηνής, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού Κ. Καραθεοδωρή κ. Αθανάσιος Λάπατας, μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής.

Με αφορμή τη σύμβαση που υπέγραψε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα με τον Δήμαρχο Ξάνθης για την δημιουργία ανοιχτής προκατασκευασμένης πισίνας, ο κ. Λάπατας ερωτήθηκε για την πιθανότητα δημιουργίας ανάλογης δομής στην πόλη μας.

Απαντώντας, σημείωσε πως δεν υπάρχει τέτοια σκέψη, μιας και προτεραιότητα για το Δήμο είναι η επαναλειτουργία του Κλειστού Δημοτικού Κολυμβητηρίου. Θύμισε δε πως ήδη, όπως έχει αναφέρει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καρασταύρου, ο Δήμος Κομοτηνής έχει προετοιμάσει μια μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση του υφιστάμενου κολυμβητηρίου, απλά πρέπει να βρεθεί χρηματοδότηση, μιας και το κόστος είναι πολύ μεγάλο.

Να υπενθυμίσουμε πως η συγκεκριμένη ενεργειακή αναβάθμιση αναμένεται να περιλαμβάνει τόσο την κτιριακή υποδομή, όσο και αντικατάσταση καυστήρων και εγκαταστάσεων, με το ύψος της να κυμαίνεται στα 2 εκατ. ευρώ.

Η σκέψη για την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου μέσω της ενεργειακής αναβάθμισης, δεν είναι καινούρια, όμως υπήρχαν πολλά προβλήματα με τις άδειες λειτουργίας και την νομιμότητα των περιβαλλόντων κτιρίων, που έχουν όμως, όπως φαίνεται λυθεί.

Για αυτό και ο Δήμος Κομοτηνής, σημείωσε ο κ. Λάπατας, περιμένει να βρει το κατάλληλο χρηματοδοτικό εργαλείο ώστε να ενταχθεί και να αποκτήσει ξανά ο Δήμος την απαραίτητη δομή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.