Προτασεις για την προληψη συζητησαν Ντ. Χαριτοπουλος και Ν. Ανδρουλακης

Τρείς προτάσεις κατέθεσε ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών για την καλύτερη αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών

Στο Δήμο Μαρωνείας Σαπών βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 24 Αυγούστου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Ντίνο Χαριτόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν την πορεία των πυρκαγιών στην περιοχή του Δήμου, αλλά και τρόπους με τους οποίους μπορεί η πρόληψη να γίνει πιο αποτελεσματική με τη συνδρομή των Δήμων.

Ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε τα όσα είχε προτείνει το πρωί της ίδιας μέρας στην επίσκεψή του στο Δήμο Ιάσμου, για την ανάγκη αύξησης των κονδυλίων της πρόληψης, ώστε να μειωθούν και οι καταστροφές και οι κίνδυνοι από τις δασικές πυρκαγιές, κάτι στο οποίο θεωρεί πως η χώρα μας έχει μείνει πολύ πίσω.

Τρεις προτάσεις για καλύτερη αποτελεσματικότητα

Από την πλευρά του ο κ. Χαριτόπουλος, κατέθεσε τρεις προτάσεις για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών και την πυροπροστασία, όσο αφορά τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης.

Πρωτίστως, τόνισε, απαιτείται επαρκής χρηματοδότηση, ώστε να μπορούν οι Δήμοι να κάνουν όλες τις παρεμβάσεις και τους καθαρισμούς που απαιτούνται εγκαίρως.

Επίσης αυτό που χρειάζεται, είναι ευελιξία από την πλευρά των Δήμων, για το πού μπορούν να κάνουν τις παρεμβάσεις, και τις άδειες που μπορεί να απαιτούνται, ώστε να μην καθυστερούν χωρίς λόγο.

Την ίδια ώρα, χρειάζεται διασαφήνιση των αρμοδιοτήτων μεταξύ των βαθμών αυτοδιοίκησης, των πυροσβεστικών και των κρατικών υπηρεσιών, ώστε την ώρα της επέμβασης, να γνωρίζουν ποιος πρέπει να κάνει τι, και που θα πρέπει να παρέμβει, ώστε να μην υπάρχει σύγχυση την ώρα της κατάσβεσης.

Ο κ. Ανδρουλάκης συνοδευόταν από στελέχη του ΠΑΣΟΚ της περιοχής, ενώ το παρόν στην συνάντηση έδωσαν και αντιδήμαρχοι και στελέχη του Δήμου Μαρωνείας Σαπών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.