Προτασεις για την προληψη και αντιμετωπιση των πυρκαγιων κατεθεσε ο Αντωνης Γραβανης

«Τα σχολεία του Δήμου Κομοτηνής δεν διαθέτουν πιστοποιητικά πυροπροστασίας με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής Γκαράνη» καταγγέλλει ο επικεφαλής της «Σύμπραξης Προοπτικής»

Ως πρώτη προτεραιότητα θέτει την πρόληψη και ολοκληρωμένη προετοιμασία όλων των αρμοδίων υπηρεσιών και αρχών για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, με αφορμή τα συνεχόμενα περιστατικά πυρκαγιών στην περιοχή μας το τελευταίο διάστημα, η δημοτική παράταξη «Σύμπραξη Προοπτικής».

Όπως επισημαίνεται και σε σχετική ανακοίνωση του επικεφαλής της παράταξης κ.Αντώνης Γραβάνης κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Κομοτηνής, υπογραμμίστηκαν οι σημαντικές παραλείψεις του Δήμου Κομοτηνή στον τομέα αυτό καταθέτοντας σειρά προτάσεων για την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων.

Ενδεικτικά οι προτάσεις που κατέθεσε ο κ.Γραβάνης, όπως αναφέρονται στην σχετική ανακοίνωση έχουν ως εξής:

  • Τον σχεδιασμό και την υλοποίηση όλων των απαραίτητων μέτρων για την πυρανίχνευση και πυροπροστασία των δημοτικών κτιρίων και σχολείων και την έκδοση πιστοποιητικών πυροπροστασίας για όλα τα σχολικά και δημοτικά κτίρια. Σύμφωνα και με την παραδοχή του Δημάρχου, ελάχιστα σχολεία διαθέτουν πιστοποιητικό πυροπροστασίας και ολοκληρωμένο ή εκσυγχρονισμένο σύστημα πυρανίχνευσης και πυροπροστασίας. Είναι ευθύνη της Δημοτικής αρχής και ανευθυνότητα αυτής που δεν έχει εξασφαλίσει την προστασία των σχολικών υποδομών και μαθητών με όσα προβλέπει ο νόμος.
  • Την άμεση διαμόρφωση αντιπυρικών ζωνών και καθαρισμού αυτών σε οικισμούς  και δασικές εκτάσεις. Ενδεικτικά  τονίσαμε το παράδειγμα της Γρατινής και του Κάλχα, όπου ένα μεγάλος μέρος των οικισμών γειτνιάζει με δασώδεις εκτάσεις χωρίς να υπάρχουν αντιπυρικές ζώνες και επαρκής καθαρισμός.
  • Την συντήρηση των υδροστομιών σε δρόμους της πόλης και την εγκατάσταση  σε οδούς που λόγω στενότητας δεν δύναται η διέλευση πυροσβεστικού οχήματος. Με έγγραφό μας στη ΔΕΥΑΚ στις 06/04/2021 είχαμε επαναφέρει το θέμα.
  • Την επικαιροποίηση των σχεδίων εκκένωσης οικισμών του ορεινού όγκου σε περίπτωση πυρκαγιάς
  • Την εγκατάσταση συστημάτων κοινόχρηστων πυροσβεστήρων σε οικισμούς διαθέσιμούς για τους κατοίκους.

«Δεσμευόμαστε να παρακολουθούμε τις ενέργειες της διοίκησης και να λάβουμε περαιτέρω πρωτοβουλίες εφόσον απαιτηθεί» καταλήγει η ανακοίνωση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.