Προσωρινη αναστολη για τα πλευρικα διοδια στην Ηρακλειτσα ζητα το Περιφερειακο Συμβουλιο

Τεράστιες οι ουρές που παρατηρούνται ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα

Ψήφισμα με αφορμή το πρόβλημα, με τεράστιες ουρές, που δημιουργήθηκε στα πλευρικά διόδια στον κόμβο του Αγίου Ανδρέα στην Ηρακλείτσα Καβάλας, μέσω του οποίου ζητείται η προσωρινή τους αναστολή, εξέδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ.

Το θέμα έφερε στο Περιφερειακό Συμβούλιο η παράταξη της Περιφερειακής Σύνθεσης, με τον εισηγητή κ. Αργύρη Πατακάκη να τονίζει πως ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα, το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο, ιδιαίτερα με λουόμενους που επιστρέφουν από τις παραλίες δυτικά του νομού Καβάλας και θέλουν να κατευθυνθούν προς την πόλη ή σε κάποιον άλλο προορισμό ανατολικά, όπως η Δράμα και η Ξάνθη, δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Την κατά βάση συμφωνία τους προς την πρόταση δημιουργίας ψηφίσματος για το θέμα εξέφρασαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι σχεδόν όλων των παρατάξεων, και μετά από εκτεταμένη συζήτηση, στο περιθώριο του Συμβουλίου, μεταξύ αντιπροσώπων των παρατάξεων για την ακριβή διατύπωση του ψηφίσματος, τελικά αυτό καταρτήστηκε.

Εγκρίθηκε δε από όλους όσους ήταν ακόμα παρόντες, κατά την προχωρημένη ώρα που ολοκληρώθηκαν οι διαβουλεύσεις, πλην του κ. Θεόδωρου Συμεωνίδη, του μοναδικού συμβούλου της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης που παρέστη στη συνεδρίαση, ο οποίος τόνισε πως θα έπρεπε να ζητηθεί η κατάργηση όλων των διοδίων, μιας και ο Ελληνικός λαός έχει πληρώσει ήδη για την κατασκευή της.

Τα αιτήματα του ψηφίσματος

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

«Οι εικόνες που καταγράφηκαν πρόσφατα μέσα στο καλοκαίρι στον τοπικό τύπο στους σταθμούς πλευρικών διοδίων, και ιδίως σε αυτόν της Ηρακλείτσας, και μάλιστα εν μέσω θέρους και υψηλών θερμοκρασιών, είναι απογοητευτικές, ενώ οδηγοί μαρτυρούν πως η αναμονή μπορεί να διαρκέσει έως 30 ή 40 λεπτά, ενώ δεν υπάρχει καν η πρόνοια εξυπηρέτησης επειγόντων περιστατικών, πχ Ασθενοφόρων, στις δύο ενεργές λωρίδες πληρωμής διοδίων.

Παρακαλούμε όπως εξετάσετε σοβαρά την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των πλευρικών διοδίων, μέχρι την οριστική κατάργηση των κάθετων διοδίων και την αναλογική χρέωση των χρηστών της οδού μέσω των πλευρικών διοδίων ελέγχου εισόδου και εξόδου των οχημάτων.

Η προσωρινή αναστολή ουσιαστικά θα εξυπηρετούσε και την ομαλή μετάβαση από το ένα καθεστώς στο άλλο, η δε πλήρης λειτουργία των πλευρικών διοδίων θα απέτρεπε την δημιουργία φαινομένων αδικαιολόγητου συνωστισμού.

Άλλως, ας εξεταστεί το ενδεχόμενο παροχής ατελούς διέλευσης τουλάχιστον από τους κατοίκους της ΠΕ Δράμας και της ΠΕ Καβάλας στα πλευρικά διόδια της Ηρακλείτσας, και γενικά για τους κατοίκους των όμορων περιφερειακών ενοτήτων Έβρου Ροδόπης Ξάνθης σε όσα εκ των πλευρικών διοδίων της Περιφέρειάς μας τους καλοκαιρινούς μήνες παρατηρήθηκε ιδιαίτερος συνωστισμός».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.