Προσαγωγες μελων της ΚΝΕ που ειχαν παει να αποκαταστησουν γκραφιτι του Παυλου Φυσσα στην Παλια Νομικη

Για «μη μεμονωμένο και τυχαίο» περιστατικό κάνουν λόγο ΚΚΕ και ΚΝΕ Ροδόπης

Την προσαγωγή φοιτητών ενταγμένων στη ΚΝΕ «με την υποψία τέλεσης εγκληματικής ενέργειας» καταδικάζουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι τοπικές οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ κάνοντας λόγο για απαράδεκτη ενέργεια της αστυνομικής διεύθυνσης Κομοτηνής.

Παραθέτοντας το τι συνέβη οι δύο οργανώσεις σημειώνουν πως  «το πρωί του Σαββάτου μέλη της ΤΟ Ροδόπης της ΚΝΕ βρέθηκαν στον χώρο της Παλιάς Νομικής, ώστε να αποκαταστήσουν γκράφιτι με την απεικόνιση του αδικοχαμένου αντιφασίστα μουσικού, Παύλου Φύσσα, το οποίο είχε βανδαλιστεί το προηγούμενο διάστημα από αγνώστους.

Δυνάμεις της ασφάλειας και της ομάδας ΔΙΑΣ επενέβησαν, προχωρώντας επί τόπου σε εξακρίβωση στοιχείων, ενώ στην συνέχεια προχώρησαν στην προσαγωγή των φοιτητών στο αστυνομικό μέγαρο Κομοτηνής, και μάλιστα, με εντολή “από τα πάνω”, όπως ανέφεραν οι ίδιοι οι αστυνομικοί, όπου και κρατήθηκαν για ώρα χωρίς να τους δοθεί καμία εξήγηση. Τελικά, μετά από παρεμβάσεις του ΚΚΕ αφέθηκαν ελεύθεροι».

«Η ένταση της καταστολής, πηγαίνει χέρι χέρι με την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής»

«Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο ούτε και τυχαίο» εκτιμούν οι δύο οργανώσεις για να εξηγήσουν πως «η ένταση της καταστολής, της κρατικής βίας, της αστυνομικής αυθαιρεσίας πηγαίνει χέρι χέρι με την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής. Στόχο έχει να σπείρει το φόβο στο λαό και τη νεολαία, ιδιαίτερα σε αυτούς που σηκώνουν κεφάλι. Για αυτό η κυβέρνηση επιστρατεύει τα ΜΑΤ στα Πετρέλαια Καβάλας και τους λιμενεργάτες του Πειραιά, στα μπλόκα των αγροτών και τις κινητοποιήσεις στο Δημόσιο!».

«Είναι γελασμένοι!» σπεύδουν να ξεκαθαρίσουν ΚΝΕ και ΚΚΕ Ροδόπης, τονίζοντας πως «ο λαός και η νεολαία έχουν τη δύναμη να ξεμπερδεύουν με την κρατική βία, παλεύοντας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, τις κυβερνήσεις και το κράτος του κεφαλαίου. Διεκδικώντας τις σύγχρονες ανάγκες τους και δυναμώνοντας τον αγώνα για να μην μείνουν ανοχύρωτοι απέναντι στην πανδημία και τα πρωτόκολλα υπερμετάδοσης στις σχολές, τα σχολεία και τους χώρους εργασίας. Για ουσιαστικά μέτρα στήριξης του εισοδήματος απέναντι στην ακρίβεια που καλπάζει. Για να ζήσουν σε συνθήκες πραγματικής ειρήνης, χωρίς το φόβο των πολεμικών συγκρούσεων των ιμπεριαλιστών, χωρίς την εμπλοκή της χώρας μας στο νέο σφαγείο που ετοιμάζεται στην Ουκρανία και στοχοποιεί την Αλεξανδρούπολη και συνολικά την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη».

«Όσο για το ΚΚΕ και την ΚΝΕ ας το πάρουν χαμπάρι. Ας κρατήσουν τις … υποψίες τους και τις “εντολές από τα πάνω” γιατί όπως λέει και ο ποιητής: “σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει”! Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά στο δρόμο της ανατροπής, μαζί με το λαό και τη νεολαία. Γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!» υπογραμμίζουν κλείνοντας οι δύο οργανώσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.