Προς επιλυση το ζητημα της χωροταξιας των Σπαρτιατων στη Βουλη

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας απαντώντας στην επιστολή διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣδεσμεύθηκε ότι θα λυθεί το χωροταξικό στα έδρανα της Ολομέλειας της Βουλής

Προς επίλυση βαίνει το ζήτημα της χωροταξία που παρατηρήθηκε χθες στο νέο κοινοβούλιο σε σχέση με την τοποθέτηση των βουλευτών του κόμματος «Σπαρτιάτες» καθώς ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας σε συνέχεια της επιστολής διαμαρτυρίας του νέου προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σωκράτη Φάμελλου δεσμεύτηκε ότι το θέμα θα επιλυθεί.

Υπενθυμίζουμε πως στην επιστολή του ο κ.Σωκράτης Φάμελλος, ζήτησε την παρέμβαση του κ.Τασούλα προκειμένου να αναδιαμορφωθεί η χωροταξία στην Ολομέλεια και να απομακρυνθεί  η Κ.Ο. των Σπαρτιατών από τα έδρανα των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Θεωρούμε απαράδεκτο και αδιανόητο ότι επιλέχθηκε να διασπαστεί ο χώρος των καθισμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης ώστε να μην υπάρχει συνέχεια των θέσεων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, κάτι το οποίο είναι πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα» επισήμανε στην επιστολή του για να συμπληρώσει πως «Θεωρούμε, επίσης απαράδεκτο ότι επιλέχθηκε η τοποθέτηση του κόμματος Σπαρτιάτες στα έδρανα της αριστεράς στη Βουλή, κάτι αναντίστοιχο με την ιστορία της Βουλής και γενικότερα των κοινοβουλίων αλλά και με τον κοινοβουλευτικό κανόνα».

 «Πιστεύω ότι είναι υποχρέωσή σας να προβείτε άμεσα στην αποκατάσταση των ανωτέρω διότι δεν μπορεί να ξεκινήσει η κοινοβουλευτική περίοδος με τόσο σοβαρές παραβιάσεις των κανόνων και της δεοντολογίας» κατέληγε η επιστολή, ενώ παρέμβαση για το θέμα έκανε νωρίτερα, κατά την πρώτη συνεδρίαση της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο πρώην πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι από την Γαλλική Επανάσταση και μετά είθισται η Αριστερά να κάθεται στην αριστερή πλευρά της Ολομέλειας, η Δεξιά στην δεξιά πλευρά και οι νεοναζί στα άκρα.

Ο κ.Τασούλας επικοινώνησε με την Όλγα Γεροβασίλη και τον Σωκράτη Φάμελλο και δεσμεύθηκε ότι θα προχωρήσει σε κάθε ενέργεια, για να λυθεί το θέμα που έχει δημιουργηθεί».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.