Προοπτικη περαιτερω συνεργασιας με την ΕΤΑΔ μετα το καμπινγκ βλεπει ο Δημος Κομοτηνης

Τεστ και για άλλα ακίνητα θεωρεί την παραχώρηση για τρεις μήνες στο Δήμο ο Γ. Γκαράνης

Κριτική Γραβάνη στη διοίκηση για ολιγωρία για τα υπόλοιπα αναξιοποίητα ακίνητα στο Δήμο Κομοτηνής

Ψηφίστηκε η αποδοχή της παραχώρησης για τρεις μήνες του κάμπινγκ Φαναρίου στο Δήμο Κομοτηνής από το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, με τη δομή να παραχωρείται στην εταιρεία Ν. Τσανακλή, που θα έχει τη δυνατότητα να προσλάβει προσωπικό, αλλά και να πάρει τα μισθώματα από τους κατασκηνωτές.

Η αποδοχή της παραχώρησης ψηφίστηκε ομόφωνα, παρόλο που υπήρξε για ακόμα μια φορά αντιπαράθεση μεταξύ της Δημοτικής αρχής και της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, για την γενικότερη πολιτική που ακολουθεί ο Δήμος για τα υπόλοιπα αναξιοποίητα ακίνητα στην περιοχή δικαιοδοσίας του, είτε ανήκουν στην ΕΤΑΔ είτε σε άλλους φορείς.

Θετική εξέλιξη η παραχώρηση

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης εισάγοντας το θέμα στο συμβούλιο, η παραχώρηση αποτελεί μια θετική εξέλιξη για όλες τις πλευρές, με το τρίμηνο αυτό να βοηθά ώστε να λειτουργήσει η δομή αυτό το καλοκαίρι, αποτελώντας παράλληλα ένα τεστ για τις υπηρεσίες και τη διοίκηση αν μπορούν να το λειτουργήσουν.

Αν αυτό το τεστ είναι πετυχημένο, ανέφερε, με τη βοήθεια όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, θεωρεί πως μπορεί να ανοίξει και ο δρόμος για να παραχωρηθούν και άλλα ακίνητα από την ΕΤΑΔ στο Δήμο Κομοτηνής.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της συζήτησης σημείωσε πως πέρα από τα υπόλοιπα ακίνητα της ΕΤΑΔ, θα φανεί, σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο που έχει αναδειχθεί για το κάμπινγκ, αν μπορεί ο Δήμος να κάνει την προσπάθεια για να το λειτουργήσει, επί άλλης βάσεως φυσικά από αυτή της παρούσας παραχώρησης.

Αντιγνωμία για την αποτελεσματικότητα των διεκδικήσεων

Την άποψη πως η εξέλιξη αυτή δικαιώνει την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, για έλλειψη διεκδικητικότητας από τη δημοτική αρχή, εξέφρασε ο επικεφαλής της κ. Αντώνης Γραβάνης, ο οποίος τόνισε πως φαίνεται ότι όταν υπάρχει επιμονή, προσπάθεια και διεκδίκηση, υπάρχουν θετικές εξελίξεις.

Επιβεβαιώνεται λοιπόν, επισήμανε, ότι στην ουσία το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία λύση οφείλεται στην αδιαφορία και αναποτελεσματικότητα της διοίκησης, κάτι το οποίο προκάλεσε την αντίδραση του κ. Γκαράνη, που επισήμανε πως η διαδικασία για το κάμπινγκ Φαναρίου είναι ειδική περίπτωση, που βοηθήθηκε από μια ανάλογη περίπτωση σε κάμπινγκ της Αμαλιάδας, ενώ για τα υπόλοιπα, η ΕΤΑΔ έχει δικό της τρόπο να μεταβιβάζει τα ακίνητα.

Τέλος τις ευχαριστίες του Συλλόγου Κατασκηνωτών για την βοήθεια στην επαναλειτουργία του κάμπινγκ μετέφερε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτρης Πολιτειάδης, ο οποίος τόνισε πως από την πλευρά τους θα βοηθήσουν εθελοντικά όπου τους ζητηθεί.

Σε αυτό το σημείο ο Δήμαρχος ζήτησε από τους κατασκηνωτές να καταβληθεί το συντομότερο το αντίτιμο, μόλις υπογραφούν οι ενοικιάσεις των χώρων, ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες αλλά και η πρόσληψη προσωπικού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.