Προκλητικη αντιδραση του τουρκικου ΥΠΕΞ

Δημαγωγία οι δηλώσεις Παυλόπουλου, απαντά η Άγκυρα

Προκλητική ήταν η αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος κάλεσε την Άγκυρα να ζητήσει συγγνώμη για την ποντιακή γενοκτονία.
 
«Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε τις πολιτικές αφομοίωσης και της απάνθρωπης μεταχείρισης όλων των μειονοτήτων από την ίδρυση της δικής τους χώρας» αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και χαρακτηρίζει τις δηλώσεις Παυλόπουλου δημαγωγία, που δεν συνάδουν με υπεύθυνο ηγέτη χώρας, χωρίς νομική και ιστορική βάση.
 
Συνεχίζοντας το τουρκικό ΥΠΕΞ ανέφερε πως οι δηλώσεις Προκόπη Παυλόπουλου «υποκινούν το θρησκευτικό και εθνικό μίσος, είναι αντίθετες προς το πνεύμα της φιλίας και των σχέσεων καλής γειτονίας και δεν συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών».
 
Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες του Προέδρου ότι οι τουρκικές αρχές δεν επέτρεψαν να τελεστεί λειτουργία στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, η Τουρκία μιλά για διαστρέβλωση της πραγματικότητας, υποστηρίζοντας ότι φέτος δεν επετράπη η λειτουργία «λόγω εργασιών ανακαίνισης».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.