Προειδοποιηση Στυλιανιδη για την κακοκαιρια των επομενων ημερων

Ισχυρή σύσταση του Υπουργού προς τους πολίτες να μην μετακινούνται άνευ σοβαρού λόγου - «Φαίνεται πως θα είναι σύντομη, αλλά έντονη κακοκαιρία»

Ισχυρή σύσταση προς όλους τους πολίτες που διαμένουν σε περιοχές που εκδηλώνονται ή αναμένεται να εκδηλωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα να μην μετακινούνται αν δεν έχουν σοβαρό λόγο απηύθυνε σε σχετική ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ.Χρήστος Στυλιανίδης.

Να σημειωθεί ότι της ενημέρωσης προηγήθηκε σύσκεψη σήμερα στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον Υπουργό, Χρήστο Στυλιανίδη, με συμμετοχή του Υφυπουργού Ευάγγελου Τουρνά, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Αλέξιου Ράπανου, του Υπαρχηγού ΠΣ, Αντιστράτηγου Ιωάννη Πετρούτσου, του Υποστράτηγου της ΕΛΑΣ, Ελευθέριου Γκαρίλα, καθώς και του Γενικού Διευθυντή Συντονισμού της Γενική Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβου Θεοδώρου.

Όπως ανέφερε σε σχετική ενημέρωση ο υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης, οι μετεωρολόγοι έχουν εφιστήσει την προσοχή καθώς αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες, κατά τόπους χαλαζοπτώσεις και αυξημένη κεραυνική δραστηριότητα. Μάλιστα, τα φαινόμενα θα είναι πάρα πολύ έντονα κατά τόπους και κατά διαστήματα και θα πλήξουν όλη τη χώρα. 

Στο πλαίσιο αυτό ο ίδιος ζήτησε από οδηγούς και πεζούς να μην διασχίζουν ποτέ ορμητικά νερά και χειμάρρους (τις λεγόμενες ιρλανδικές διαβάσεις), ενώ ανέφερε ότι ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν κατασκηνωτές. Απηύθυνε, επίσης, έκκληση στους ξενοδόχους και σε όλους τους εργαζόμενους στον τουρισμό να προειδοποιήσουν τους τουρίστες για την κακοκαιρία.

«Φαίνεται να είναι μια σχετικά σύντομη, αλλά έντονη κακοκαιρία. Ενδεχομένως να λάβει, όμως, επικίνδυνες διαστάσεις. Παρακαλώ να μην την υποτιμήσουμε. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όλους μας. Αποφεύγουμε τις μη απαραίτητες μετακινήσεις στις περιοχές εκδήλωσης της κακοκαιρίας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης.

Μηνύματα από το 112, αν κριθεί σκόπιμο

Από τις αρχές θα εκδίδονται συνεχώς ανακοινώσεις και αν κριθεί σκόπιμο, θα ενεργοποιηθεί και το 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων.

Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ήδη από χθες, σε συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για επιδείνωση του καιρού, έχει ενημερώσει όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυρίως τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας, να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

«Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση για την άμεση αντιμετώπιση ενδεχόμενων συνεπειών εξαιτίας της κακοκαιρίας και να λάβουν όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα, ιδίως για την αποτροπή εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων. Απαιτείται διαρκής επαγρύπνηση», ανέφερε ο υπουργός.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.