Προεδρος του Περιφερειακου Συμβουλιου μεχρι το τελος του 2023 ο Χρηστος Παπαθεοδωρου

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δράμας συνεχίζει στη θέση μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη

Ανανέωσε τη θητεία του, στη θέση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δράμας κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου, που εξελέγη ξανά μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου, κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης που έλαβε χώρα την Κυριακή 9 Ιανουαρίου.

Ο κ. Παπαθεοδώρου είναι ο πρώτος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην ομολογουμένως σύντομη ενδεκαετή περίοδο ύπαρξης της αιρετής Περιφέρειας, που βλέπει τη θητεία του να ανανεώνεται.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εξελέγη ο Αντιπρόεδρος και ο Γραμματέας του Συμβουλίου, που είναι ο κ. Ιρφάν Χατζηγκενέ, από την παράταξη της Περιφερειακής Σύνθεσης, και ο κ. Ριντβάν Κουράκ από την Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία, καθώς και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, η πλήρη σύνθεση της οποίας θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας της διαδικασίας, ο κ. Παπαθεοδώρου τόνισε πως η επανεκλογή του αποτελεί τιμή, και διαβεβαίωσε όλους τους πολίτες της Περιφέρειας ότι θα ανταποκριθεί με απόλυτη ευθύνη στα καθήκοντα του, όπως έκανε μέχρι σήμερα. 

Εξέφρασε δε τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Περιφερειάρχη για την πρότασή του, αλλά και τα μέλη της παράταξης του, της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης, που τον περιέβαλαν για δεύτερη φορά με την εμπιστοσύνη τους.

Κάνοντας έναν απολογισμό της προηγούμενης θητείας, ο κ. Παπαθεοδώρου σημείωσε πως ο «Κλεισθένης» δημιούργησε μία πρωτόγνωρη πραγματικότητα, για τα μέχρι τώρα δεδομένα, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την οποία κλήθηκαν να διαχειριστούν.

«Τα δύο χρόνια που πέρασαν, ζήσαμε κρίσιμες στιγμές στο Περιφερειακό Συμβούλιο, δυνατές αντιπαραθέσεις και έντονες συζητήσεις. Κάποιες καταστάσεις δε θα έπρεπε να έχουν συμβεί, αλλά σε καμία περίπτωση δεν καθόρισαν τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα του Οργάνου» σημειώνει, θεωρώντας πως η πιο σπουδαία, θεσμικά, διαπίστωση είναι ότι η νομιμότητα τηρήθηκε, κατά γράμμα, και το κύρος του Περιφερειακού Συμβουλίου διαφυλάχθηκε, ενώ σταδιακά οι συνεδριάσεις εξομαλύνθηκαν.

«Αυτά τα δύο χρόνια αποτέλεσαν και για μένα μια χρήσιμη, συμπυκνωμένη εμπειρία, η οποία αποτελεί εφόδιο για την επόμενη περίοδο. Θα συνεχίσω να εργάζομαι για τη βελτιωτική πορεία του Περιφερειακού Συμβουλίου, επιδιώκοντας τη συνεργασία όλων των συναδέλφων» σημείωσε ο κ. Παπαθεοδώρου, που τόνισε πως συνεχίζουν με την ευχή η επόμενη περίοδος να είναι ακόμη πιο ουσιαστική και παραγωγική, προς όφελος των πολιτών της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.