«Προχωραμε καλα, εχουν ξεκινησει αρκετα και ειμαι βεβαιος πως θα παμε ακομα καλυτερα στο μελλον»

Απολογισμός του 2020 από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο

Την πεποίθηση πως «προχωράμε καλά, έχουν ξεκινήσει αρκετά, και είμαι βέβαιος πως θα πάμε ακόμα καλύτερα στο μέλλον» κατέθεσε κατά τον απολογισμό που πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής 29 Ιανουαρίου ο περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος.
 
Ο κ. Μέτιος, ξεκινώντας τον απολογισμό, σημείωσε πως οι δράσεις της Περιφέρειας και το 2020 κινήθηκαν στο πλαίσιο του συνολικού σχεδίου που είχε ανακοινώσει ο ίδιος το 2017 για την ανάπτυξη της ΑΜΘ, και περιλάμβανε 159 έργα και δράσεις, που επικαιροποιήθηκε στις 9 Απριλίου 2019, ξεπερνώντας τα 400 έργα.Πολλά από αυτά έχουν ξεκινήσει, ενώ κάθε φορά που υπάρχει χρηματοδότηση νέων, ανέφερε, αυτά εντάσσονται σε αυτό το σχέδιο. Αυτή τη στιγμή, σημείωσε, περιλαμβάνονται στο επίμαχο σχέδιο περισσότερα από 400 έργα και δράσεις, και η ροή που υπάρχει είναι συνεχής.
 
Κατόπιν ο κ. Μέτιος ανέπτυξε τις δράσεις που έγιναν, αλλά και αυτές που έρχονται το 2021, σε έξι σημαντικούς άξονες. Τόνισε δε πως τα δέκα σημαντικά έργα που προωθεί η Περιφέρεια, συνεχίζουν να αποτελούν προτεραιότητα και ένα εξ αυτών, που αφορά αρδευτικά στην δυτική πλευρά του Νέστου θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες.
 
Πέραν αυτών αναφέρθηκε εκτενώς και στους άξονες των Μεταφορών, της Ανάπτυξης του Πρωτογενούς τομέα, τις επενδύσεις στην Ενέργεια, την Επιχειρηματικότητα, τον Τουρισμό και την Δημόσια Υγεία, που το 2020 είχε ειδικές συνθήκες λόγω των αναγκών που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού.
 
Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στις άλλες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν εντός της χρονιάς, ενώ η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τις τοποθετήσεις των επικεφαλής της αντιπολίτευσης, των θεματικών Αντιπεριφερειαρχών και Περιφερειακών Συμβούλων.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.