Προχωρα η ψηφιοποιηση των Μουσειων Ξυλαγανης και Καραθεοδωρη

Ευριπίδης Στυλιανίδης «Αυτή η νέα πρωτοβουλία βάζει στον πανελλήνιο τουριστικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό χάρτη της Ελλάδας τη Ροδόπη»

Την προέγκριση των προγραμμάτων ψηφιοποίησης και ανάδειξης του Λαογραφικού Μουσείου Ξυλαγανής και του Μουσείου Καραθεοδωρή, μετά από τις προτάσεις που υποβλήθηκαν από τους Δήμους Μαρωνείας – Σαπών και Κομοτηνής αντίστοιχα, γνωστοποίησε ο Βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ο κ. Στυλιανίδης θυμίζει πως σε επιτόπια επίσκεψη το Καλοκαίρι του 2020, μαζί με ειδική συνεργάτη, ενθάρρυνε τους Δήμους Μαρώνειας – Σαπών και Κομοτηνής να υποβάλουν προτάσεις για την ψηφιοποίηση και ανάδειξη του Μουσείου Ξυλαγανής σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού, καθώς και του Μουσείου Καραθεοδωρή σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων.

Τα προγράμματα αυτά, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, που απαιτούσαν πολύ υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές μελετών προεγκρίθηκαν ήδη, ενώ σημαντικοί φορείς, Πανεπιστήμια και Δήμοι της Ελλάδας έμειναν εκτός από την πρώτη αξιολόγηση.

Από τα προγράμματα αυτά θα χρηματοδοτηθούν με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τα δύο μουσεία, ώστε να καταστούν πανελλήνιοι και διεθνείς προορισμοί επισκεπτών καθώς και να προβάλλονται ψηφιακά σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Όπως επισήμανε ο βουλευτής «αυτή η νέα πρωτοβουλία βάζει στον πανελλήνιο τουριστικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό χάρτη της Ελλάδας τη Ροδόπη. Μετά τη δεύτερη αξιολόγηση χρειάζεται γρήγορη υλοποίηση και είμαι βέβαιος ότι οι ειδικοί που το αναλαμβάνουν θα κάνουν πρότυπη δουλειά».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.