Προχωρα η κατασκευη του βιολογικου καθαρισμου Αρσακειου

Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών για την υλοποίηση σημαντικών έργων

Για μία σειρά σημαντικών θεμάτων κλήθηκε να αποφασίσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών η οποία στο πλαίσιο της τακτικής της συνεδρίασης της, το πρωί της Τρίτης 24 Οκτωβρίου, έλαβε αποφάσεις για την πορεία σημαντικών έργων.

Οι πιο σημαντικές αποφάσεις ήταν οι εξής:

  • Έγκριση του πρώτου πρακτικού του δημόσιου ανοιχτού διαγωνισμού για την ανάδειξη μειοδότη του έργου «Κατασκευή Δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων οικισμού Αρσακείου», προϋπολογισμού 900.000 ευρώ. Το έργο αφορά στην κατασκευή πλήρους εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων του οικισμού Αρσακείου. Το εσωτερικό δίκτυο θα συνδεθεί απευθείας με τον Κεντρικό Αποχετευτικό Αγωγό Σαπών που διέρχεται μέσω του οικισμού σε επιλεγμένες θέσεις και οδηγεί απευθείας προς την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Σαπών. Στο δίκτυο προβλέπονται επίσης συνολικά 315 ιδιωτικές συνδέσεις ακαθάρτων για το σύνολο των οικιών με ενεργά υδρόμετρα.
  • Έγκριση του πρώτου πρακτικού του ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το έργο «Προμήθεια και τοποθέτηση οργάνων και λοιπού εξοπλισμού για την αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών», συνολικού προϋπολογισμού 204.777 ευρώ. Το έργο είναι ενταγμένο στο Πράσινο Ταμείο, από το οποίο χρηματοδοτείται κατά 80% και προβλέπει παρεμβάσεις σε πάρκα, σχολεία και κοινόχρηστους χώρους (πάρκο Σαπών, πάρκο Αρίσβης, Δημοτικό σχολείο Ξυλαγανής, κοινόχρηστος χώρος παραλιακού οικισμού Αλκυώνας).
  • Έγκριση του πρώτου πρακτικού του δημόσιο ανοιχτού διαγωνισμού για την ανάδειξη μειοδότη του έργου «Επισκευή και συντήρηση σχολικών μονάδων του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών- Δ.Ε. Σαπών», προϋπολογισμού 161.281 ευρώ. Στο πλαίσιο του έργου προβλέπονται να εκτελεστούν εργασίες στα σχολεία: 1o Νηπιαγωγείο Σαπών, 2ο Νηπιαγωγείο Σαπών, Νηπιαγωγείο Αμφίων, Δημοτικό Σχολείο Σαπών, Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Σαπών, Διαπολιτισμικό Λύκειο Σαπών
  • Έγκριση του δεύτερου πρακτικού για την ανάδειξη μειοδότη του έργου «Επισκευή-Συντήρηση του Συνεδριακού Κέντρου Σαπών. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στο ποσό των 190.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ». Με την ολοκλήρωση του έργου, η περιοχή θα αποκτήσει και πάλι μία σημαντική υποδομή που στερείται επί πολλά χρόνια και η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συνέδρια, εκδηλώσεις, ημερίδες κ.τ.λ.
  • Έγκριση του τρίτου πρακτικού για την ανάδειξη αναδόχου της προμήθειας «Ενεργειακή αναβάθμιση Η/Μ εξοπλισμού αντλιοστασίων Ύδρευσης Δήμου Μαρωνείας-Σαπών». Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 4.339.557 ευρώ χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και θα εξοικονομήσει ενέργεια, θα βελτιστοποιήσει τη λειτουργία των εγκαταστάσεων, θα περιορίσει τις εκπομπές άνθρακα και τελικά θα ελαττώσει το ενεργειακό αποτύπωμα του Δήμου. Παράλληλα, θα εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία των αντλιοστασίων του Δήμου και κατ’ επέκταση της υδροδότησης των οικισμών του.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Δημοτική Αρχή Μαρωνείας-Σαπών συνεχίζει το έργο της σταθερά και με συνέπεια υλοποιώντας μία σειρά σημαντικών έργων που θα ενισχύσουν τις υποδομές και τις υπηρεσίες του Δήμου μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.