Προχωρα η κατασκευη του κυνοκομειο στον Δημο Μαρωνειας-Σαπων

Αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος του έργου

Ο δεύτερος Δήμος στη Ροδόπη που αποκτά καταφύγιο αδέσποτων ζώων είναι Δήμος Μαρωνείας-Σαπών καθώς μετά τη δημοπρασία του έργου «Κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς», προσωρινός ανάδοχος του έργου, μεταξύ τεσσάρων εταιριών που κατέθεσαν προσφορές, αναδείχθηκε η Κοινοπραξία Κ. Νικηφορίδης- Γ. Παπαδήμος Ο.Ε. –Μανωλτσίδης Χρήστος.

Με στόχο την προστασία και την ευημερία των αδέσποτων ζώων, το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», με προϋπολογισμό 372.000 ευρώ. Προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία χώρων φιλοξενίας και την κατασκευή χώρων ιατρείου, αναρρωτηρίου, φυλακίου και χώρων για το προσωπικό, εξασφαλίζοντας έτσι την ολοκληρωμένη φροντίδα των ζώων.

Πιο αναλυτικά, το καταφύγιο θα κατασκευαστεί σε δημοτική έκταση 19.479,00τ.μ. στην περιοχή μεταξύ Αετοκορυφής και Αετολόφου. Το έργο προβλέπει ηλεκτρολογικές και μηχανολογικές  εγκαταστάσεις, μεταξύ των οποίων:

Εγκαταστάσεις ύδρευσης και αποχετεύσεως λυμάτων και όμβριων, εγκαταστάσεις κλιματισμού (θέρμανσης, ψύξης, αερισμού), εγκαταστάσεις ενεργητικής πυροπροστασίας (πυρόσβεσης), εγκαταστάσεις φωτισμού, αντικεραυνικής προστασίας κ.ά.

Το κυνοκομείο που θα κατασκευαστεί, είναι ένας χώρος που θα προσφέρει όχι μόνο καταλύματα, αλλά και όλες τις αναγκαίες εγκαταστάσεις για την ολοκληρωμένη φροντίδα των ζώων.

Η φροντίδα, η προστασία και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ζώων είναι στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής, που συνεχίζει το έργο της με συνέπεια, πρόγραμμα και όραμα για το μέλλον.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.