Προχωρα η κατασκευη δικτυου αποχετευσης σε Υφαντες και Ηφαιστο

Υπογράφηκε η σύμβαση από την ΔΕΥΑΚ, με πρόβλεψη και για σύνδεση του δικτύου αποχέτευσης της Πανεπιστημιούπολης

Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων των οικισμών Υφαντών και Ηφαίστου ικανοποιείται με την κατασκευή του δικτύου Αποχέτευσης τους, η σύμβαση για το οποίο υπογράφηκε το πρωί της Τρίτης 19 Δεκεμβρίου στα γραφεία της ΔΕΥΑ Κομοτηνής.

Μέσα από το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 6.696.600 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24% που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα δημιουργηθεί το δίκτυο αποχέτευσης, τόσο με τους συνδετικούς σωλήνες, όσο και εσωτερικά των οικισμών, με τις συνδέσεις να γίνονται μέσω του έργου.

Παράλληλα θα συνδεθεί και το δίκτυο ακαθάρτων της Πανεπιστημιούπολης με το δίκτυο του Δήμου.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Στράτος Τσακιρίδης, το έργο περιλαμβάνει τρία ενδιάμεσα αντλιοστάσια, ενώ μέσω του έργου θα γίνουν 250 ιδιωτικές συνδέσεις για τον οικισμό των Υφαντών και 500 για τον οικισμό του Ηφαίστου.

«Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο, κλείνουμε σιγά σιγά ένα κύκλο γύρω από τον αστικό ιστό για την αποχέτευση» σημείωσε, ξεκινώντας από τον Ροδίτη και το Κόσμιο, προχωρώντας στο Θρυλόριο και συνεχίζοντας σε Υφαντές και Ήφαιστο.

Ο κ. Τσακιρίδης εξέφρασε την ελπίδα πως η ανάδοχος εταιρεία θα τηρήσει το χρονοδιάγραμμα των 18 μηνών, μιας και έχει δείξει δείγματα γραφής και σε προηγούμενα έργα, ενώ ευελπιστούν πως η ταλαιπωρία θα είναι όσο το δυνατόν μικρότερη.

Εντός χρονοδιαγράμματος το έργο

Από την πλευρά της αναδόχου Εργομπετόν ο κ. Γαλόπουλος στάθηκε στην άριστη συνεργασία της εταιρείας όλα αυτά τα χρόνια με την ΔΕΥΑΚ, εκφράζοντας την πεποίθηση πως το έργο θα ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος.

Ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Θέμης Τζενετίδης στάθηκε στα χρηματοδοτούμενα έργα που υλοποιεί η Επιχείρηση, απευθύνοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Τεχνική Υπηρεσία για την συμβολή της ώστε να προχωρήσουν αυτές οι υποδομές.

Τέλος ο Γενικός Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Κώστας Πελτέκης ανέφερε πως το έργο, πέρα από την αποχέτευση των οικισμών και της Πανεπιστημιούπολης, περιλαμβάνει και ένα ακόμα υποέργο με το οποίο λαμβάνεται πρόνοια ώστε τα προϊόντα των εκσκαφών να οδηγούνται σε αδειοδοτημένους χώρους, το οποίο θα δημοπρατήσουν άμεσα, ενώ το γεγονός ότι το έργο υπογράφεται εντός του 2023, εξασφαλίζει την απρόσκοπτη χρηματοδότησή του έως το 2030.

Η Πανεπιστημιούπολη, τόνισε, ενώ έχει βιολογικό καθαρισμό αυτός δεν λειτουργεί εδώ και χρόνια, για αυτό και βοηθούν με το έργο και το πανεπιστήμιο, που πλέον θα μπορεί να διαθέτει τα λύματα απευθείας στον Βιολογικό της Κομοτηνής, μειώνοντας σημαντικά το κόστος που έχει σήμερα για την μεταφορά τους.

Παράλληλα υπάρχει πρόβλεψη ώστε ακόμα και με την κατασκευή επιπλέον εστιών που προωθεί το ΔΠΘ, να μπορέσει να τα διαχειριστεί το δίκτυο που θα κατασκευαστεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.