Προχωρα η επανασυσταση της Δημοτικης Αστυνομιας στην Κομοτηνη

Με την προοπτική να προσληφθούν 20 άτομα για να μπορέσει να βοηθήσει στη ρύθμιση της καθημερινότητα του πολίτη

Την έγκρισή του για την αλλαγή του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Κομοτηνής για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας έδωσε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, με τις περισσότερες παρατάξεις να εκτιμούν πως θα μπορέσει να βοηθήσει την καθημερινότητα της πόλης.

Αφορμή για την αλλαγή αυτή είναι το νέο νομοσχέδιο για τη Δημοτική Αστυνομία που θα καταθέσει το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο θα καθορίζει τις νέες αρμοδιότητες και το ρόλο της αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

Στόχος του υπουργείου είναι εντός του 2023 να γίνουν 1.264 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία μέσω ΑΣΕΠ, με το Δήμο Κομοτηνής να ζητά 20 θέσεις, που θεωρεί πως θα μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες της περιοχής.

Εξηγώντας τη σημασία της Δημοτικής Αστυνομίας προς το συμβούλιο, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Γκαράνης παρέθεσε τον απολογισμό της τελευταίας χρονιάς πλήρους λειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας, το 2012.

Σε αυτή αναφέρεται πως βεβαιώθηκαν 2.633 παραβάσεις τροχαίας, από τις οποίες οι 1.482 αφορούν παραβάσεις ελεγχόμενης στάθμευσης. Εκτελέστηκαν 58 διοικητικές ποινές (σφράγιση και αποσφράγιση καταστήματος), ελέγχθηκαν 88 πλανόδιοι στάσιμοι μικροπωλητές, 240 έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την εφαρμογή της απαγόρευσης του καπνίσματος και βεβαιώθηκαν 60 παραβάσεις, ενώ είχαν δεχτεί 175 καταγγελίες για θέματα του Δήμου, και πραγματοποιήσαν 45 αυτοψίες για αυθαίρετες κατασκευές.

«Είναι μια ευκαιρία να ξανασυστήσουμε τη Δημοτική Αστυνομία για να βοηθήσει το έργο του Δήμου και όλων των υπηρεσιών» σημείωσε, κάτι με το οποίο συμφώνησαν και οι υπόλοιπες παρατάξεις, που υπερψήφισαν το θέμα, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Ο επικεφαλής κ. Γιάννης Λεβέντης τόνισε πως δημιουργείται ακόμα ένας κατασταλτικός μηχανισμός με τη συμφωνία της τοπικής και της κεντρικής διοίκησης, που εντείνει την φοροαφαίμαξη των πολιτών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.