Προχωρα η δημιουργια του νεου κτιριου για το Τμημα Συνοριακης Φυλαξης Σαπων

Δέσμευση από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την κατασκευή νέας μονάδας σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε από το Δήμο Μαρωνείας Σαπών

Την δέσμευση πως θα προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν η κατασκευή του νέου Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, ώστε να αποσυμφορηθεί το υφιστάμενο κτίριο, έδωσε στο Δήμαρχο Μαρωνείας Σαπών κ. Ντίνο Χαριτόπουλο και τον Βουλευτή Ροδόπης κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου, ο οποίος επισκέφτηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 28 Αυγούστου τις Σάπες.

Ο κ. Οικονόμου επισκέφτηκε τόσο το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, όπου συνομίλησε με στελέχη του, όσο και τα γραφεία του Δήμου Σαπών.

Να θυμίσουμε πως η απόφαση για την παραχώρηση της δημοτικής έκτασης ελήφθη ομόφωνα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρωνείας-Σαπών στις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Πρόκειται για δημοτικό οικόπεδο στην περιοχή «Αλώνια» του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, πλησίον της παλιάς Δ.Ο.Υ. Σαπών έκτασης περίπου ενός στρέμματος, και ενώ οι αστυνομικές υπηρεσίες το είχαν επισκεφτεί, ακόμα δεν έχει προχωρήσει καμία εργασία σε αυτό.

Ο κ. Οικονόμου, μετά από την ενημέρωσή του από τον Δήμαρχο κ. Ντίνο Χαριτόπουλο, τόνισε πως θα δρομολογήσουν διαδικασίες για να δημιουργηθεί το συντομότερο δυνατόν, και θα φροντίσει στην τακτική παρουσία που θέλει να έχει στην περιοχή, να επιληφθεί και για το συγκεκριμένο θέμα.

Δεσμεύτηκε επίσης πως θα μεταφέρει προς τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κικίλια και το αίτημα για την ενίσχυση σε προσωπικό και υλικά τόσο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας των Σαπών, όσο και του Δασαρχείου, της Πολιτικής Προστασίας και κάθε άλλης συναρμόδιας υπηρεσίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.