Προχωρα η ανακατασκευη του παλιου Δημοτικου Ιασμου

Ώστε να επαναχρησιμοποιηθεί ως νέο Δημαρχιακό μέγαρο

Ο Δήμαρχος Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, ανακοίνωσε την προκήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανακαίνιση του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου Ιάσμου, που προορίζεται για επανάχρηση ως Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο, χαρακτηρίζοντάς το «Το μεγαλύτερο, σημαντικότερο έργο μας».

«Προκηρύξαμε σε ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό αξίας 269.000 €, την ανακαίνιση του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου Ιάσμου για την επανάχρησή του ως Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Το Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Ιάσμου, ενώνοντας τις υπηρεσίες στο ίδιο κτίριο θα αναβαθμίσει την εξυπηρέτηση του δημότη και θα αποτελέσει μια ιστορική και χρυσή παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές», δήλωσε ο κ. Μουμίν.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Το υπόψη έργο περιλαμβάνει εργασίες οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές και αφορά τη διαμόρφωση των χώρων του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Ιάσμου, το οποίο θα έχει πλέον χρήση Δημαρχείου. Προβλέπεται διάνοιξη θυρών στο ισόγειο και τον όροφο σύμφωνα με τα αρχιτεκτονικά σχέδια της Οικοδομικής αδείας και την μελέτη Παθητικής Πυρασφάλειας και κατασκευή εξωτερικής μεταλλικής κλίμακας σύμφωνα τα αντίστοιχα κατασκευαστικά σχέδια.

Επίσης, αφορά και την πλήρη ανακαίνιση των παλιών χώρων υγιεινής, εντός και εκτός του κτιρίου, (αντικατάσταση ειδών υγιεινής, πλακιδίων τοίχων και δαπέδων, σωληνώσεων ύδρευσης και αποχέτευσης και τοποθέτηση στεγανών φωτιστικών σωμάτων) καθώς και τη δημιουργία νέου χώρου υγιεινής ΑΜΕΑ. Ακόμη, θα αποξηλωθεί η παλιά ηλεκτρολογική εγκατάσταση (καλώδια και ηλεκτρολογικοί πίνακες) και θα κατασκευαστεί νέο ηλεκτρολογικό δίκτυο κατάλληλο να καλύψει πλήρως τις ανάγκες του νέου κτιρίου.

Παράλληλα, θα εγκατασταθεί νέο δίκτυο δομημένης καλωδίωσης φωνής και δικτύου. Τέλος, το κτίριο θα φωτιστεί εξωτερικά με προβολείς led.

Πιο συγκεκριμένα οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν συνοπτικά περιλαμβάνουν :

1) Κατασκευή διαχωριστικών στις αίθουσες του Δημοτικού Σχολείου σύμφωνα με την Αρχιτεκτονική μελέτη (εσωτερικές διαρρυθμίσεις με γυψοσανίδες για τη δημιουργία αυτοτελών χώρων γραφείων)

2) Αντικατάσταση όλων των εσωτερικών θυρών του Δημαρχείου

3) Διάνοιξη θυρών στο ισόγειο και τον όροφο σύμφωνα με τα αρχιτεκτονικά σχέδια και την μελέτη Παθητικής Πυρασφάλειας

4) Κατασκευή εξωτερικής μεταλλικής κλίμακας σύμφωνα με την Οικοδομική Άδεια και τα αντίστοιχα κατασκευαστικά σχέδια

5) Λειότριψη – επισκευή ρωγμών και στίλβωση του υπάρχοντος παλαιού δαπέδου (μωσαϊκά )

6) Πλήρη ανακατασκευή των χώρων υγιεινής με εργασίες που αφορούν στην αποξήλωση όλων των παλαιών ειδών υγιεινής, των κουφωμάτων, των πλακιδίων τοίχων και δαπέδων καθώς και των υφιστάμενων εγκαταστάσεων ύδρευσης και αποχέτευσης και φωτιστικών σωμάτων και αντικατάσταση τους με νέα. Επιπλέον προβλέπεται και η κατασκευή χώρου υγιεινής Α.Μ.Ε.Α.

7) Κατασκευή ραμπών πρόσβασης στο Δημοτικό κτίριο και τους εξωτερικούς χώρους υγιεινής καθώς και επισκευή του υφιστάμενου αναβατορίου επικλινούς λειτουργίας εσωτερικού χώρου για την εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες.

8) Διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου και εξωτερικός φωτισμός του κτιρίου με προβολείς led.

9) Γείωση και αντικεραυνική προστασία κτιρίου

10) Προμήθεια και εγκατάσταση μέσων πυροπροστασίας (φωτιστικά σώματα ασφαλείας, πυροσβεστικές φωλιές, πυροσβεστήρες)

11) Αποξήλωση παλαιάς ηλεκτρολογικής εγκατάστασης και δημιουργίας νέας με καινούργιους ηλεκτρολογικούς πίνακες.

12) Δημιουργία νέου δικτύου δομημένης καλωδίωσης φωνής και δεδομένων

Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου, συμπληρωματικά των εργασιών που απαιτούνται να ολοκληρωθούν για την αλλαγή χρήσης θα εκτελεστούν παράλληλα με διαφορετικό έργο εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου, οι οποίες χρηματοδοτούνται μέσω του προγράμματος: “Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 2014-2020”, και έχουν ήδη εγκριθεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.