«Ποσες φορες θα ανακοινωσει το ιδιο εργο ο Περιφερειαρχης;» διερωταται η Περιφερειακη Συνθεση

Κατηγορεί τη Διοίκηση για επικοινωνιακά «τερτίπια»

Για επανάληψη ανακοινώσεων των ίδιων έργων κάνει λόγο η Περιφερειακή Σύνθεση ασκώντας κριτική στη Διοίκηση της Περιφέρειας για τις παρεμβάσεις στην Εθνική Οδό Ξάνθης-Τοξοτών που δημοσιοποιήθηκαν χθες.

«Ενώ οι αρχαίοι ημών προγονοί υποστηρίζαν πως “η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως”, για τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ η επανάληψη αποτελεί μια φθηνή προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών μεσώ των Δελτίων Τύπου που εκδίδει αφειδώς» σημειώνει η περιφερειακή παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης και συμπληρώνει: «ο λαός μας λέει ‘’το γοργό και χάρη έχει’’. Από την άλλη ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος δεν φαίνεται να το συμμερίζεται. Πιθανόν τον εξυπηρετεί να ανακοινώνει τα ίδια και τα ίδια πολλές φορές, όποτε γιατί να βιάζεται; Το ωραίο είναι ότι αναβαθμίζει τις φωτογραφικές αποτυπώσεις της στιγμής και τις εμπλουτίζει και με νέα πρόσωπα, πιθανόν νομίζοντας ότι θα του είναι υποχρεωμένοι οι συμμετέχοντες στη φωτογράφηση, άλλωστε εάν εξαιρεθούν οι υπηρεσιακοί, από τους υπόλοιπους ελάχιστοι έχουν πραγματική γνώση ή συμμετοχή επί του θέματος».

Από τον προηγούμενο αντιπεριφερειάρχη το έργο

Επί της ουσίας του θέματος η Περιφερειακή Σύνθεση ισχυρίζεται πως το έργο μελετήθηκε και υποβλήθηκε για χρηματοδότηση επί ημερών του προηγούμενου αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Ζαγναφέρη, αντιτείνοντας πως «για λόγους που μόνο ο κ. Μέτιος ξέρει, το άφησε να λιμνάζει, χρηματοδοτώντας το μόλις τον Οκτώβριο του 2019 (συνοδεύτηκε από σχετικό δελτίο τύπου και φωτογράφηση) και πλέον υπέγραψε και τη σύμβαση κατασκευής. Τρία χρόνια μετά λοιπόν ξεκινάει. Ας ελπίσουμε κάποια στιγμή να κατανοήσει ότι αντί να δίνει έμφαση στις μικροπολιτικές σκοπιμότητες καλύτερο είναι να δίνει έμφαση στην ουσία και την ταχύτητα υλοποίησης».

Άγνωστη η τύχη της ανατολικής παράκαμψης και του κάθετου άξονα Ξάνθης-συνόρων

Δοθείσης ευκαιρίας η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο αναφέρεται στην απόφαση του ΔΣ της Εγνατία Οδός ΑΕ, για δημοπράτηση του 2ου τμήματος του κάθετου άξονα Ξάνθης-Ελληνοβουλγαρικών συνόρων, το οποίο έχει χρηματοδότηση από το ΠΔΕ από το 2019 αλλά «εδώ και τρία χρόνια δεν ενδιαφέρθηκαν, παρά τις οχλήσεις μας, να πιέσουν να προχωρήσει» όπως μέμφεται τη Διοίκηση της Περιφέρειας.

Η Περιφερειακή Σύνθεση εκφράζει επίσης την ελπίδα να υπάρξει πίεση και για την ανάθεση της μελέτης της Ανατολικής παράκαμψης της Ξάνθης, προϋπολογισμού περίπου 6 εκ ευρώ, για την οποία υπήρχε χρηματοδότηση από το ΠΔΕ, έχει ανατεθεί η διαδικασία επίσης στην Εγνατία Οδό ΑΕ, επίσης από το 2019, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει γνωστή η τύχη της.

«Κανείς δεν πρέπει να νομίζει ότι ο κόσμος ξεχνάει»

«Για την Ξάνθη αλλά και όλη την Περιφέρεια μας, είναι ζωτικής σημασίας οι δημόσιες επενδύσεις ιδιαίτερα σε μία εποχή που οι ιδιωτικές παρουσιάζουν υστέρηση» εξηγεί κλείνοντας η Περιφερειακή Σύνθεση για να υπογραμμίζει πως «κανείς δεν πρέπει να νομίζει ότι ο κόσμος ξεχνάει και δεν επιτρέπεται να καθυστερεί ή να επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια για λόγους μικροπολιτικών συμφερόντων του».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.