Πως (και ποτε) θα ολοκληρωθουν οι παρεμβασεις στο παλιο Δημοτικο Σχολειο Ιασμου;

Αρνητικό το Δημοτικό Συμβούλιο Ιάσμου στην παράταση του έργου

Αρνητικό ήταν το Δημοτικό Συμβούλιο Ιάσμου στην χορήγηση παράτασης ολοκλήρωσης του έργου ανακαίνισης του Παλιού Δημοτικού Σχολείου για επανάχρησή του ως Δημοτικού Καταστήματος, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του.

Το θέμα ανέδειξε τη δυσλειτουργία στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να μην ολοκληρωθεί το έργο, και μάλιστα στη συγκεκριμένη περίπτωση λόγω καθυστερήσεων του Δήμου.

Η σύμβαση είχε υπογραφεί τον Μάρτιο του 2022, με προθεσμία υλοποίησης μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου του 2023, όμως όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια του συμβουλίου, η ανάδοχος εταιρεία ζητά εκπρόθεσμα παράταση προθεσμίας εκατόν είκοσι ημερών λόγω της μη ολοκλήρωσης στον αύλειο χώρο του σχολείου κατασκευαστικών εργασιών της ύδρευσης-αποχέτευσης και σύνδεσής της με το δίκτυο βιολογικού του Ιάσμου, προκειμένου να κατασκευαστεί η εξωτερική μεταλλική σκάλα, και η μη κοπή των δέντρων στον αύλειο χώρο του σχολείου που είναι απαραίτητη για την κατασκευή ράμπας ΑΜΕΑ εισόδου στο δημοτικό κατάστημα, εργασίες που έπρεπε να έχουν γίνει από το Δήμο.

Μάλιστα το αίτημα για να γίνουν οι εργασίες υπάρχει από το καλοκαίρι, όμως δεν διατέθηκαν τα μηχανήματα.

Το θέμα εισάχθηκε και εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή, όμως με την τροπολογία που ψήφισε η κυβέρνηση για προσαρμογή του νόμου στην απόφαση του ΣτΕ για τα Συμβούλια, η απόφαση επιστράφηκε από την αποκεντρωμένη γιατί πλέον η δικαιοδοσία είχε περάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο, που κλήθηκε να αποφασίσει.

Τελικά οι παρατάξεις Όραμα Αναγέννησης και Δημοκρατική Συνεργασία καταψήφισαν, μαζί με τους ανεξάρτητους, την παράταση, με τον κ. Ισμέτ Καδή να επισημαίνει πως κατά τη δημαρχία του είχαν υπάρξει επιφυλάξεις για την στατική επάρκεια του κτιρίου, που δεν διερευνήθηκαν από την τρέχουσα διοίκηση πριν προχωρήσουν τα έργα.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει ένα δεύτερο έργο, ύψους περίπου 700.000 ευρώ, για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου, το οποίο έχει κατακυρωθεί σε ανάδοχο, όμως δεν είναι γνωστό πώς θα προχωρήσει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.