Πορεια αλληλεγγυης στους δυο κρατουμενους συναγωνιστες τους

Από τους αντιεξουσιαστές της Κομοτηνής

Μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών πραγματοποίησε απόψε πορεία αλληλεγγύης προς τους δυο συλληφθέντες «κατηγορούμενους», για μια σειρά αδικημάτων, συναγωνιστές τους, προς το Αστυνομικό Τμήμα Κομοτηνής, φωνάζοντας συνθήματα κατά των φυλακών και των «ανθρωποφυλάκων».

Απολύτως συγκροτημένοι και αποφασισμένοι η πορεία τους να είναι ό,τι υποσχόταν, αλληλεγγύης και συμπαράστασης, η ομάδα συστοιχίστηκε κάτω από τα παράθυρα των κρατητηρίων και συνδιαλέχτηκε κανονικά με τους δυο κρατούμενους, οι οποίοι και ευχαρίστησαν  τους συντρόφους τους και όρισαν το τέλος της διαμαρτυρίας, δίνοντας νέο ραντεβού την Παρασκευή, αν στο μεταξύ δεν έχουν ήδη αφεθεί ελεύθεροι.

Οι αστυνομικοί ήταν παραταγμένοι μπροστά στην είσοδο του Αστυνομικού Τμήματος και μικρός αριθμός τους ακολούθησε τη μετατόπιση της πορείας προς τα παράθυρα των κρατητηρίων, και παρά το γεγονός ότι  δυο συνάδελφοί τους είναι τραυματισμένοι από τη συμπλοκή που συνέβη στην πορεία μνήμης του Παύλου Φύσσα, η παρουσία τους ήταν  απολύτως διακριτική.

Μεταξύ των συνθημάτων που ακούστηκαν ήταν «το πάθος για τη λευτεριά είναι μεγαλύτερο από τα κελιά», «ούτε πολιτικοί ούτε ποινικοί, κανένας να μη μείνει μες τη φυλακή», αλλά και τα γνωστά συνθήματα κατά των αστυνομικών.

Από τα αξιοσημείωτα της συγκέντρωσης, πλην της συνομιλίας με τους κρατουμένους, και ο απολύτως ειρηνικός χαρακτήρας της.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.