Πολλαπλες οι ενστασεις της Περιφερειας ΑΜΘ στον νεο Αναπτυξιακο Νομο

Κατατέθηκαν ήδη στην ανοιχτή διαβούλευση ενώ έχει γίνει ενημέρωση των βουλευτών της ΑΜΘ

Πολλαπλές ενστάσεις στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο έχει η Περιφέρεια ΑΜΘ, σύμφωνα με τα όσο είπε ο Περιφερειάρχης κ Γιώργος Παυλίδης κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ την Τετάρτη 11 Μαΐου.
 
Όπως ανέφερε, ο νόμος δεν δίνει και πολλά στην περιοχή, για αυτό και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας έκαναν μια πολύ συγκροτημένη εργασία, ζητώντας αλλαγές σε τουλάχιστον 10 σημεία.
 
Αυτές τις αλλαγές κοινοποίησαν στο σύνολο των βουλευτών όλων των κομμάτων, ζητώντας να γίνει η αντίστοιχη παρέμβαση, τόσος στον υπουργό όσο και στον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα, ενώ ήδη έχουν αναρτήσει τις προτάσεις επί της διαβούλευσης στην ιστοσελίδα του υπουργείου.
 
Ο κ. Παυλίδης θεωρεί πως έχει γίνει μια πολύ συγκροτημένη δουλειά από τις υπηρεσίες της περιφέρειας, για αυτό και ζήτησε τη συνδρομή όλων των κομμάτων έτσι ώστε η μειονεκτικότητα της περιοχής μέσω τις εφαρμογής του νέου αναπτυξιακού νόμου εν μέρει να αμβλυνθεί.

«Στόχος είναι η εξομάλυνση και η άρση της μειονεκτικότητας της περιοχής. Δεν έχω πρόθεση να μείνει η περιφέρεια ως θεσμός άπραγη σε αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε ο μόνος φορέας που έχει υποβάλλει προτάσεις, τις έχουμε κοινοποιήσει και περιμένουμε την αντίδραση του υπουργείου και της κυβέρνησης» σημείωσε ο κ. Παυλίδης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.