Πολιτιστικος Συλλογος Ιασμου vs Οντερ Μουμιν: Επεισοδιο νιοστο

Ψήφισμα Στήριξης στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου από τους «Θράκες»

Δυναμική η στήριξη στον Οντέρ Μουμίν από δημότες λέει ο Δήμος Ιάσμου

Η διαμάχη στον Ίασμο καλά κρατεί, όπως και οι επικοινωνιακοί «ελιγμοί» για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Χθες ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Θρακών Κομοτηνής εξέδωσε ψήφισμα στήριξης στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου, στο οποίο αναφέρει τα εξής:

«Η στήριξη και η συμπαράσταση του Πολιτιστικού Χορευτικού Συλλόγου Θρακών Κομοτηνής είναι δεδομένη για κάθε πολιτιστικό σύλλογο την στιγμή που την έχει ανάγκη.

Πολλώ δε μάλλον για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου, ο οποίος με το έργο του προάγει τον πολιτισμό του τόπου μας, και με τον οποίο έχουμε μία αγαστή συνεργασία χρόνων.

Δηλώνουμε αρωγοί και αλληλέγγυοι τώρα αλλά και οποτεδήποτε παραστεί ανάγκη, όπως θα κάναμε για οποιονδήποτε σύλλογο που επιτελεί έργο προς όφελος όλων, μέσα στα πλαίσια που ορίζει ο νόμος και το καταστατικό του.

Είναι αδήριτη ανάγκη οι σύλλογοι  απρόσκοπτα να υπηρετούν τον σκοπό για το οποίο τάχθηκαν, τον πολιτισμό και την παράδοση. Κάτι που, εδώ και δεκαετίες , αναμφισβήτητα πραγματοποιεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου με μεγάλο ζήλο και επιτυχία».

«Δημιουργείται ένα ισχυρό αντίπαλο πολιτικό κομμάτι υπέρ του Δημάρχου»

Στον αντίποδα ο δήμος Ιάσμου προβάλει τη στήριξη προς τον δήμαρχο από πολίτες και επιχειρεί να «απαξιώσει» το ψήφισμα στήριξης των 42 συλλόγων προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει συγκεκριμένα:

«Δυναμικό μήνυμα στήριξης υπέρ του Δημάρχου Οντέρ Μουμίν στέλνουν οι δημότες του Δήμου Ιάσμου στη διαμάχη που έχει προκαλέσει το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου. Οι δημότες του Δήμου Ιάσμου έδειξαν τη στήριξή τους στον Οντέρ Μουμίν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τρόπο πρωτοφανή, αναδημοσιεύοντας  το μήνυμα του δημάρχου: «Ο Πολιτισμός δεν πρέπει να συγχέεται με την Πολιτική». 

Πολλοί σύλλογοι αρνήθηκαν κατηγορηματικά να υπογράψουν την… περιβόητη επιστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου. Από τους 592 Συλλόγους της Ροδόπης υπέγραψαν μόνο οι 42. Από τους Συλλόγους του Δήμου Ιάσμου υπέγραψαν μόνο οι 2,  εκ των οποίων ο ένας είναι εντελώς ανενεργός, ενώ ο 2ος την ανακάλεσε.

Η στήριξη της Μπούκα, του Γεωργιτσόπουλου, της Σταυροπούλου απέδειξε  ότι ο Οντέρ Μουμίν έχει ισχυρά παγιωμένα ερείσματα στους Χριστιανούς δημότες. Δεδομένου ότι πολλοί δεν εκφράζονται δημόσια αλλά στηρίζουν σε συζητήσεις τον Μουμίν, δείχνει ότι δημιουργείται ένα ισχυρό αντίπαλο πολιτικό κομμάτι στον Δήμο Ιάσμου μεταξύ Χριστιανών υπέρ του Δημάρχου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.