Πωλινα Σισκινιδου, υποψηφια βουλευτης Ροδοπης ΠΑΣΟΚ «Μεσω της πολιτικης και της ενασχολησης μας με αυτη μπορουμε να αλλαξουμε τα πραγματα και τις συνθηκες της ζωης μας»

Η ανάγκη ανανέωσης του πολιτικού σκηνικού μέσα από την είσοδο νέων τόσο ηλικιακά όσο και με την έννοια των «άφθαρτων» πολιτικά προσώπων, είναι η βασική επιδίωξη των πολιτικών κομμάτων αλλά κυρίως το βασικό ζητούμενο από πλευράς της κοινωνίας. Το βασικό ζητούμενο ως απάντηση στο ίδιο «πολυφορεμένο» και αποτυχημένο πολιτικό σκηνικό των τελευταίων δεκαετιών που απλά εναλλάσσεται σε θέσεις και κόμματα.
 
Στη βάση αυτή, κάθε νέα προσπάθεια από πλευράς ανθρώπων που δοκιμάζουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους στην πολιτική επικροτείται. Μια από τις περιπτώσεις αυτές, αξιοσημείωτη όμως, καθότι η ίδια εκπροσωπεί πολλές πτυχές της θρακιώτικης κοινωνίας, είναι αυτή της κ.Πωλίνας Σισκινίδου, της νεότερης ηλικιακά υποψήφιας βουλευτού στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο νομό Ροδόπης.
 
Η κ.Σισκινίδου πρωτοσυστήθηκε στο κοινό της Ροδόπης με μία λιτή δήλωση κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στο νομό μας, ενώ κάνοντας ένα διάλειμμα από τις προεκλογικές της υποχρεώσεις επισκέφθηκε τα γραφεία του «ΠτΘ» για να γνωρίσουμε καλύτερα τα χαρακτηριστικά και τις απόψεις της εκείνες, με τις οποίες διεκδικεί την ψήφο αύριο των συμπολιτών της.
 
Η κ.Σισκινίδου, συνοδευόμενη από τον σύζυγό της κ.Γιάννη Σωτήρη, μίλησε για την ζωή της και την απόφασή της να συντάξει τις δυνάμεις της με το ΠΑΣΟΚ, υπερασπιζόμενη τα έργα και τις ημέρες του Κόμματος κυρίως, όπως είπε, για τους Έλληνες ομογενείς.
 
Όπως έκανε γνωστό η ίδια γεννήθηκε στο Καζακστάν από Πόντιους γονείς και ήρθε στην Ελλάδα τεσσάρων χρονών. Μεγάλωσε στην Ελλάδα και εδώ γνώρισε και τον σύζυγό της με τον οποίο έχουν τέσσερα παιδιά, η μεγαλύτερη εκ των οποίων είναι εννέα ετών και ο μικρότερος τεσσάρων.
 
Η ίδια μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία σήμερα, επικεντρώνοντας στην οικονομική δυσχέρεια που υπάρχει. «Η ζωή σήμερα είναι πολύ δύσκολη από κάθε άποψη και ζούμε στο σύνολό μας σε μία κατάσταση συνεχούς άγχους για την επόμενη μέρα και κυρίως για το μέλλον των παιδιών μας. Βλέπω για παράδειγμα καθημερινά τους συμπολίτες μου, στον οικισμό των Ποντίων που αναγκάζονται να αναζητούν δουλειά στο εξωτερικό, κυρίως οι άντρες, αφήνοντας πίσω τους την σύζυγο και τα παιδιά τους».
 
Η ίδια δηλώνει «τυχερή» που ο σύζυγός της εργάζεται στην Ελλάδα και έτσι όπως είπε «απολαμβάνει» την στήριξή του τόσο σε ό,τι αφορά την ανατροφή των παιδιών και την οικογένεια γενικότερα όσο και την επιλογή της να ασχοληθεί με την πολιτική.
 
Άλλωστε, όπως τόνισε και ο ίδιος κατά την συζήτησή μας, προέρχεται από σοσιαλιστική οικογένεια, εκφραστής των απόψεων της οποίας υπήρξε το ΠΑΣΟΚ.
 
Η ίδια χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα τιμητική την πρόταση που της έγινε από τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου στη Ροδόπη κ.Γιώργο Μανανά, για τον οποίο και μίλησε με τα θετικότερα λόγια κάνοντας λόγο «για έναν άνθρωπο ο οποίος στήριξε το Κίνημα τόσο στις εύκολες αλλά κυρίως στις δύσκολες γι’ αυτό στιγμές, που άλλοι έφυγαν».
 
Η απόφαση της κ.Σισκινίδου να κατέλθει στον πολιτικό στίβο ήρθε ως απόρροια της άποψής της πως «μέσω της πολιτικής και της ενασχόλησής μας με αυτή μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα και τις συνθήκες της ζωής μας» υπογραμμίζοντας πως οι νέοι θα πρέπει να είναι αυτοί οι οποίοι θα ηγηθούν αυτής της προσπάθειας.
 
Κλείνοντας, η ίδια εξέφρασε την αισιοδοξία της σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα της κάλπης για το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως στόχος είναι η τρίτη θέση «αλλά κυρίως η επιστροφή όσων έφυγαν από την παράταξη πιστεύοντας και πάλι στις δυνατότητές του», αλλά και την αισιοδοξία της πως «μέσα από μία σταθερή κυβέρνηση τετραετίας η υφιστάμενη κατάσταση μπορεί να ανατραπεί» με το ΠΑΣΟΚ να παίζει ρόλο μέσα στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.