Πολεμος στην Ουκρανια: Τουλαχιστον 10 νεκροι απο βομβαρδισμους στο Χαρκοβο

Πάνω από 136 άμαχοι νεκροί λέει ο ΟΗΕ

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμα 35 τραυματίστηκαν από βομβαρδισμούς που σημειώθηκαν στο Χάρκοβο της Ουκρανίας την Tρίτη, ανέφερε ο σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών Άντον Χαρασένκο σε διαδικτυακή ανάρτηση. «Τα συντρίμμια καθαρίζονται και θα υπάρξουν ακόμη περισσότερα θύματα και τραυματίες», ανέφερε ο σύμβουλος.

Ο Βλάντιμιρ Ζελένσκι μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης στο Ευρωκοινοβούλιο κατηγόρησε τη Ρωσία για βομβαρδισμό με δύο πυραύλους τύπου Κρουζ στην πόλη.

Συζητώντας τις πυραυλικές επιθέσεις στην πόλη Χάρκοβο, είπε ότι δεκάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και πρόσθεσε: «Αυτό είναι το τίμημα της ελευθερίας».

«Οι κακοί οπλισμένοι με ρουκέτες, βόμβες και πυροβολικό, πρέπει να σταματήσει αμέσως. Να καταστραφεί οικονομικά. Πρέπει να δείξουμε ότι η ανθρωπότητα είναι σε θέση να προστατεύσει τον εαυτό της», σημείωσε και πρόσθεσε «ο τρόμος έχει στόχο να μας λυγίσει και να κάμψει την αντίστασή μας.

Πλάνα έδειξαν νωρίτερα ρωσικό πύραυλο να πλήττει μεγάλο διοικητικό κτίριο στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας.

ΟΗΕ: Πάνω από 136 άμαχοι νεκροί – Ανάμεσά τους 13 παιδιά

Τουλάχιστον 136 άμαχοι έχουν σκοτωθεί, ανάμεσά τους και 13 παιδιά ενώ πάνω από 400 έχουν τραυματιστεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών (OHCHR).

Η εκπρόσωπος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Λιζ Θροσσέλ δήλωσε ότι υπάρχουν 253 θύματα στις περιοχές Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας. Ο πραγματικός απολογισμός των θυμάτων πιθανότατα είναι πολύ υψηλότερος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.