«Πολεμος» για το παιδικο Φεστιβαλ στη Ροδοπη

Χ. Χατζηπέμου: «Σε ποιαν τσέπη οδηγούνται τα επιπλέον χρήματα»

Ν. Τσαλικίδης: «Τα υπονοούμενα και τα σενάρια δεν έχουν καμία βάση και είναι απαράδεκτα»

Δεν πείστηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ροδόπης κ. Χρήστος Χατζηπέμου από τις απαντήσεις του Αντιπεριφερειάχη Ροδόπης κ. Νίκου Τσαλικίδη για την χρηματοδότηση του 4ου παιδικού φεστιβάλ που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, την περίοδο των Χριστουγέννων.

Απαντώντας στις μομφές για το κόστος των παραστάσεων ο κ. Τσαλικίδης μίλησε για σενάρια που δεν έχουν καμία βάση, ενώ εγκάλεσε τον κ. Χατζηπέμου για προσβλητικούς χαρακτηρισμούς προς τρίτους, μια απάντηση όμως που δεν ικανοποίησε τον Περιφερειακό Σύμβουλο, που μίλησε για συνεχιζόμενες υπεκφυγές.

Πού πήγαν τα λεφτά;

Στην επερώτησή του ο κ. Χατζηπέμου έκανε λόγο για «υπέρογκες δαπάνες» και «αμφίβολης ποιότητας πολιτιστικές εκδηλώσεις», τονίζοντας πως σε άλλες περιοχές οι ίδιες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με πολύ μικρότερα ποσά από αυτά που κατέβαλε η Περιφέρεια.

Αφού αναφέρθηκε αναλυτικά σε αυτά, ο κ. Χατζηπέμου ζήτησε να μάθει ποιος διαμόρφωσε τον προϋπολογισμό και εισηγήθηκε τις εκδηλώσεις στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, που φαίνεται να είχε την ευθύνη για αυτές καθώς και την ανάμιξη στην εκδήλωση του κ. Νίκου Νεγιάννη, «μόνιμου συνεργάτη των αντιπεριφερειαρχών Ροδόπης και Έβρου» όπως τον χαρακτήρισε ο Περιφερειακός Σύμβουλος.

Αφού αναφέρθηκε και στις επιπλέον δαπάνες που έγιναν για το κλείσιμο των καλλιτεχνών και την καταγραφή της εκδήλωσης, ρώτησε τον κ. Τσαλικίδη, «ποιος καρπώνεται την διαφορά αυτή και σε ποιαν τσέπη οδηγούνται τα επιπλέον χρήματα;», ενώ απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη ζήτησε να μάθει αν γίνονται ανεκτές από τη Διοίκηση της ΠΑΜΘ τέτοιες «αποκλίσεις δαπανών».

Όλα με νόμιμες διαδικασίες, τονίζει ο Ν. Τσαλικίδης

Άκρως απλουστευμένη, προσβλητική και πρόχειρη χαρακτήρισε την προσέγγιση του κ. Χατζηπέμου ο Αντιπεριφερειάρχης, που αφού αναφέρθηκε στην λογική με την οποία πραγματοποιήθηκε το φεστιβάλ, σημείωσε πως το αποτέλεσμα της εκδήλωσης το έκριναν όσοι συμμετείχαν σε αυτές και τις παρακολούθησαν, που ξεπέρασαν τα 1.500 άτομα, με ειδικές δράσεις για ΑμεΑ.

Αφού παρέθεσε τις περγαμηνές του ιστορητή κ. Πελασγού, που είχε το πρώτο μέρος των εκδηλώσεων, σημείωσε πως «αναφερθήκατε σε αυτό τον άνθρωπο με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, εμετικά λόγια, και ντράπηκα για λογαριασμό σας, για την ευκολία με την οποία χαρακτηρίζετε και σπιλώνετε τους ανθρώπους».

Για την εταιρεία Άκανθος, τόνισε πως έχει την αποκλειστική εκπροσώπηση του κ. Πελασγού αλλά και της παράστασης που έκλεισε το φεστιβάλ, ενώ τέλος σημείωσε πως για το Φεστιβάλ έγιναν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, και υπάρχει επιτροπή παραλαβής που έχει λάβει όλα τα παραδοτέα και οι διαδικασίες πληρωμής έχουν ολοκληρωθεί.

«Δεν είδα τόσο ενδιαφέρον για αντίστοιχες εκδηλώσεις» ανέφερε ο κ. Τσαλικίδης, θυμίζοντας στον κ. Χατζηπέμου την παρουσία του ως πρόεδρος του Συλλόγου Εβριτών στο πρώτο παιδικό φεστιβάλ. Τόνισε δε πως αυτές οι μομφές, οι χαρακτηρισμοί, τα υπονοούμενα και τα σενάρια που έκανε στο ερώτημα, δεν έχουν καμία βάση και είναι απαράδεκτες, και αρχίζουν να γίνονται προσωπικό του ιδίωμα. «Δεν ξέρω αν κρίνετε εξ ιδίων για όλα αυτά» κατέληξε.

Για υπεκφυγές μίλησε ο κ. Χατζηπέμου μετά την απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη, σημειώνοντας πως η προσφορά της εταιρείας για την παράσταση ανέρχονταν στα 1.600 ευρώ και έφτασε τις 7.000, μαζί με τις αμοιβές διαμεσολαβητών, μιλώντας για «νταβατζηλίκια» στην Άκανθο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.