Πολεμος ανακοινωσεων για το «κανεις δεν εξαιρειται» απο τις παρακολουθησεις που φερεται να ειπε ο Θ. Δεμιρης

Για μετατροπή της διαδικασίας σε «σουρωτήρι» έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Βουλής

Νέα σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης προκάλεσε η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την έγκριση του νέου Διοικητή της ΕΥΠ κ. Θεμιστοκλή Δεμίρη από τα κόμματα. Όπως έγινε γνωστό την έγκρισή της έδωσαν μόνο η κυβερνητική πλειοψηφία ενώ η αντιπολίτευση καταψήφισε.

Αιτία της νέας αντιπαράθεσης ήταν οι διαρροές για μια απάντηση του νέου Διοικητή της ΕΥΠ, ο οποίος σε σχετική ερώτηση φέρεται να απάντησε πως «κανείς δεν εξαιρείται» από τις παρακολουθήσεις.

«Το μόνο που έχει να κάνει πλέον ο κ. Μητσοτάκης είναι να πει δημοσίως ποιους ακόμα βουλευτές και ευρωβουλευτές παρακολουθεί, για ποιους ακριβώς λόγους και εν συνεχεία να παραιτηθεί. Τα “δεν ήξερα” και “φταίει ο ανιψιός μου για το λάθος” τελειώσανε. Τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι”» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του ο κ. Χάρης Καραστανίδης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επεσήμανε σε δήλωσή του πως «προέκυψε μείζον πολιτικό θέμα για την κυβέρνηση από τις απαντήσεις που έδωσε ο προτεινόμενος για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών κ. Δεμίρης σχετικά με την παρακολούθηση πιθανόν και αυτήν τη στιγμή πολιτικών προσώπων. Το μείζον αυτό πολιτικό θέμα αποκτά βαρύνουσα σημασία και έχει απόλυτη προτεραιότητα στη διερεύνησή του».

ΝΔ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εργαλειοποιήσει την υπόθεση Ανδρουλάκη»

Περνώντας στην αντεπίθεση η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ επεσήμανε σε ανακοίνωσή της πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέπεσε σήμερα σε διπλό ατόπημα. Η αγωνία του να εργαλειοποιήσει την υπόθεση Ανδρουλάκη, τον έσπρωξε στην παραβίαση του απορρήτου και στον ευτελισμό μιας εξόχως σημαντικής κοινοβουλευτικής διαδικασίας όπως αυτή της ακρόασης του Πρέσβη κ. Δεμίρη για τον διορισμό του στη θέση του Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών με διαρροές από τη συνεδρίαση […]. Η προκλητική και πρωτοφανής για τα κοινοβουλευτικά χρονικά στάση του, τον καθιστά αναξιόπιστο συνομιλητή σε μια κορυφαία διαδικασία που αφορά τη θεσμική θωράκιση του πλαισίου λειτουργίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών».

Δυσαρέσκεια για τις διαρροές από τον Πρόεδρο της Βουλής

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας με την οποία εκφράζει την δυσαρέσκειά του για τις απαράδεκτες όπως λέει διαρροές που συνέβαιναν ακόμα και κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τον διορισμό του διοικητή της ΕΥΠ. Ο ίδιος έκανε λόγο για μετατροπή της διαδικασίας σε «σουρωτήρι», «δίνοντας την εντύπωση πως η επίκληση των θεσμικών διαδικασιών είναι εντελώς προσχηματική και το μόνο που ενδιαφέρει τελικά είναι η αναπάντητη, άρα και ανεξέλεγκτη, δημοσιότητα, λόγω ακριβώς και του ότι οι υπεύθυνοι και επώνυμοι θεσμικοί φορείς αδυνατούν να απαντούν».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.