Πληρης υποστηριξη Γραβανη και Μετιου απο την τοπικη ΝΔ

Την υποστήριξη του κόμματος στους δύο συνδυασμούς επαναβεβαίωσαν τα τοπικά στελέχη αλλά και οι βουλευτές Άννα Ευθυμίου και Γιάννης Γιώργου από την Κομοτηνή

Το βάρος της πίσω από τον Χρήστο Μέτιο για την Περιφέρεια ΑΜΘ, και τον Αντώνη Γραβάνη για το Δήμο Κομοτηνής, ρίχνουν τα στελέχη της ΝΔ, κάτι που επανδιατυπώθηκε την Παρασκευή, με την παρουσία στην Κομοτηνή των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κ. Άννας Ευθυμίου από την Ά Θεσσαλονίκης και κ. Γιάννη Γιώργου από την Χαλκιδική.

Οι δύο βουλευτές περιόδευσαν στη Ροδόπη συνοδευόμενοι από τον Βουλευτή κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, επισκεπτόμενοι το ΔΠΘ και τον Σύλλογο ΑμεΑ με νοητική υστέρηση «Άγιοι Θεόδωροι», και στη συνέχεια συμμετείχαν σε σύσκεψη των Βουλευτών με τη ΔΕΕΠ Ροδόπης υπό την προεδρεία του κ. Γιάννη Τζαμπάζη.

Στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε της σύσκεψης, οι τρεις βουλευτές και ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ επιβεβαίωσαν την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και τον υποψήφιο Δήμαρχο Κομοτηνής Αντώνη Γραβάνη.

Από τα σπλάχνα της ΝΔ η παράταξη Γραβάνη

Ο κ. Τζαμπάζης αφού τόνισε ότι ο στόχος για την επόμενη τετραετία είναι η αύξηση των μισθών και των συντάξεων, επισήμανε πως τα οφέλη σε κεντρικό επίπεδο θα πρέπει να έρθουν και τοπικά, ώστε να υπάρχει σχεδιασμός και συνεργασία με την κεντρική κυβέρνηση για να υπάρχουν τα αποτελέσματα που χρειάζεται ο τόπος.

Κάνοντας ειδική μνεία στο δημογραφικό, και την ανεργία, σημείωσε πως απαιτούν να προχωρήσουν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τους συνοριοφύλακες και την ενίσχυση του ΔΠΘ, επισήμανε πως σε αυτές τις εκλογές είναι ενωμένοι όλοι μαζί, από την κυβέρνηση, στον βουλευτή κ. Στυλιανίδη, στους υποψηφίους και τη ΔΕΕΠ.

Και αυτό γιατί θεωρεί πως όταν οι αντιλήψεις όλων συνάδουν στον πρώτο και το δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης, είναι εύκολο να συγκλίνουν οι δύο γραμμές και να πετύχουν το αποτέλεσμα.

Αν όμως η φιλοσοφία του Δημάρχου είναι εντελώς διαφορετική από αυτή της κυβέρνησης, που θεωρεί ότι έχει δοκιμαστεί και έχει πετύχει, τότε είναι δυσκολότερο να συγκλίνουν.

Όσο για το γεγονός ότι υπάρχει στήριξη στον κ. Γραβάνη, τη στιγμή που κάτι ανάλογο δεν γίνεται σε άλλους Δήμος, τόνισε πως ο συνδυασμός πηγάζει από τα σπλάχνα της ΝΔ, και έχει την στήριξη της κυβέρνησης και πως θα είναι η επόμενη Δημοτική αρχή της Κομοτηνής.

Ενωτικό μήνυμα για στήριξη ΝΔ σε Δήμο και Περιφέρεια

Και οι δύο βουλευτές μετέφεραν ένα ενωτικό μήνυμα στήριξης για την νίκη της ΝΔ τόσο στον πρώτο, όσο και στο δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρχει συνεργασία μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης, σε ένα κρίσιμο αγώνα.

Άλλωστε, όπως ανέφερε και ο κ. Στυλιανίδης, πιστεύουν πως αν δημιουργηθούν συνθήκες συνεργασίας κυβέρνησης και αυτοδιοίκησης όλων των βαθμών, τότε θα μπορούν να είναι αποτελεσματικότεροι στις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει, που γίνονται μόνο με την συνεργασία.

Όσο για το θέμα της στήριξης, τόνισε πως υπάρχουν πολιτικές επιλογές και αποφάσεις, με τον κ. Μέτιο να αποτελεί κεντρική απόφαση της ΝΔ, και τον στηρίζουν απόλυτα.

Όσο για τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης, επειδή έχουν μια ομοθυμία στελεχών στην υποψηφιότητα Γραβάνη, που προέρχεται από την ΟΝΝΕΔ και τη ΝΔ, και για αυτό τον στηρίζουν.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ο συνδυασμός είναι «μονόχρωμος», ή δεν υπάρχουν στελέχη του κόμματος αλλού, όμως είναι προσανατολισμένοι εκεί για πολιτικούς και τοπικούς λόγους.

Έκαναν τις επιλογές τους οι «αντάρτες»

Όσο για τα στελέχη της ΝΔ που κατέρχονται σε ψηφοδέλτια εκτός των δυο που στηρίζουν σε περιφέρεια και Δήμο, ο κ. Στυλανίδηςτόνισε πως η παράταξη παίρνει τις αποφάσεις συλλογικά, είναι ξεκάθαρες και στηρίζονται από όλους.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές βέβαια έχουν μεγαλύτερο περιθώριο επιλογών, ο ίδιος όμως ζητά από τα στελέχη της ΝΔ να στηρίξουν τις επιλογές της.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Τζαμπάζης, που τόνισε πως τον καθένα τον ακολουθούν οι επιλογές του, και αν κάποιοι θέλησαν να πάνε με συνδυασμούς που δεν είναι στην επίσημη στήριξη του κόμματος, αυτό θα μετρηθεί πολλάκις στην συνέχεια, αν και νομίζει πως δεν ήταν σωστή απόφαση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.