Πιεζει για την υλοποιηση του εργου μεταφορας νερου απο το φραγμα Γρατινης ο Δ. Χαριτου

Κινδυνεύει με απένταξη από το ΕΣΠΑ λόγω κωλυσιεργίας της ΔΕΗ

Να αναλάβει την ευθύνη και να παρέμβει ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια που θέτει η διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. και να προχωρήσει η υλοποίηση του σημαντικού για τον Δήμο Κομοτηνής έργου «Τροφοδοτικός Αγωγός Μεταφοράς νερού από το φράγμα Γρατινής» ζητά από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας με ερώτησή του ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Χαρίτου.

Όπως είναι γνωστό, με το έργο αυτό ο Δήμος Κομοτηνής φιλοδοξεί να αντιμετωπίσει τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες ύδρευσης και να εξασφαλίσει τις μεγάλες  ποσότητες νερού  που σήμερα αντλεί από γεωτρήσεις εξαντλώντας τους υδάτινους πόρους. Κυρίως όμως η υλοποίηση αυτού του έργου αποτελεί προϋπόθεση για να προχωρήσει το έργο του Φράγματος Συμβόλων, που θα δώσει μακροχρόνια λύση στο πρόβλημα ύδρευσης.

Όπως θυμίζει ο βουλευτής, «με απόφαση του πρώην  υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σ. Φάμμελου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχαν αρθεί όλα τα εμπόδια για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, απόφαση που πάγωσε με ευθύνη της σημερινής  κυβέρνησης με αποτέλεσμα να καθυστερεί για πάνω από δύο χρόνια η υλοποίησή του».

Μάλιστα αναφερόμενος στο ιστορικό της υπόθεσης ο κ. Χαρίτου επισημαίνει πως «με απόφαση της   Περιφέρειας ΑΜ-Θ το έργο έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ ΑΜΘ και έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Όμως με βάση την αριθμ. 486/19.9.2019 απόφαση  για την δημοπράτησή του απαιτείται η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της ΔΕΗ Α.Ε. και της ΔΕΥΑ Κομοτηνής για τον επιμερισμό της χρήσης του νερού και τον τρόπο διαχείρισης της ποσότητας. Η συμφωνία αυτή δεν έχει μέχρι σήμερα υπογραφεί  με αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης της ΔΕΗ Α.Ε». Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, όπως σπεύδει να υπογραμμίσει ο βουλευτής «να είναι ορατός ο κίνδυνος απένταξης του έργου από το ΕΣΠΑ  λόγω μη τήρησης του  χρονοδιαγράμματος και να χαθεί  έτσι ένα  πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή».

Εξ ου και ο κ. Χαρίτου ρωτά τον υπουργό «σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε η εποπτευόμενη από το υπουργείο σας διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. να προχωρήσει στην υπογραφή της συμφωνίας με τη ΔΕΥΑ Κομοτηνής για να υλοποιηθεί το σημαντικό έργο «Τροφοδοτικός Αγωγός Μεταφοράς νερού από το φράγμα Γρατινής;».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.