Πετρος Ζωγραφου: Παντα πρωτη προτεραιοτητα μας το καλο του τοπου

«Στόχος μας είναι να πράξουμε το καλύτερο με αξιοπρέπεια και σεβασμό σε όσους μας εμπιστεύτηκαν»

«Ήταν τιμή μου που βρέθηκα μαζί με τον Τάσο Βαβατσικλή στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου»

Τη δύσκολη αποστολή να προσπαθήσει να καλύψει το κενό που άφησε ο Τάσος Βαβατσικλής στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει ο Πέτρος Ζωγράφου, ο οποίος εκλέχθηκε επικεφαλής της παράταξης «Ξε-Κίνημα για την Πόλη» μετά την απώλεια του πρώην Δημάρχου.

Ο κ. Ζωγράφου μίλησε στο Ράδιο Παρατηρητής και τη Νατάσσα Βαφειάδου για τον Τάσο Βαβατσικλή και την απώλειά του, για τους λόγους που ο ίδιος επέλεξε να μαθητεύσει πλάι του στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και την πορεία που θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα η παράταξη.

Αναντικατάστατος ο Τάσος Βαβατσικλής

Μπορεί λοιπόν να είναι πλέον επικεφαλής της παράταξης στην θέση του Τάσου Βαβατσικλή, θεωρεί όμως πως ο εκλιπών για την Κομοτηνή, αυτός είναι αναντικατάστατος και μη συγκρίσιμος. «Για τον Τάσο Βαβατσικλή πραγματικά δεν μπορώ να μιλήσω. Έχει μιλήσει η αγάπη του κόσμου και ο σεβασμός όλων στο πρόσωπό του» σημείωσε, εκφράζοντας την ελπίδα πως κάποια στιγμή οι άνθρωποι που έχουν ασχοληθεί περισσότερο με το αυτοδιοικητικό και το πολιτικό του πρόσωπο, θα μπορούσαν να κάνουν μια ευρύτερη συζήτηση για το κεφάλαιο που αποτέλεσε για την πόλη.

«Προσωπικά ήταν τιμή μου που βρέθηκα μαζί του στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου», συμπλήρωσε, ομολογώντας πως τα συναισθήματά του για την ανάληψη της θέσης είναι ανάμικτα, γιατί η εκλογή του έγινε υπό συνθήκες που δεν θα ήθελε ποτέ να συμβούν.

Μόνος στόχος το καλό του τόπου

Άλλωστε επέλεξε να συμμετάσχει στην παράταξη γιατί ήθελε να έχει την ευκαιρία να μαθητεύσει δίπλα του, θεωρώντας πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι στην ουσία η τοπική διοίκηση χωρίς εξάρτηση από κανένα πολιτικό χώρο, με μόνο γνώμονα το καλό του τόπου.

«Το ζητούμενο είναι η καλυτέρευση των συνθηκών της καθημερινότητας, η ποιότητα ζωής, η προβολή της πόλης μας, η άμεση εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας από τις υπηρεσίες» σημείωσε.

«Για να είμαι δίκαιος, να σας πω ότι εμείς δεν θα ανακαλύψουμε τον τροχό. Όλοι γνωρίζουμε ποιο είναι το καλό» τόνισε, για αυτό και πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο οι παρατάξεις ψηφίζουν και αποφασίζουν τα ίδια πράγματα με μικροδιαφορές, οι οποίες δεν είναι και ουσιαστικές.

«Εμείς είμαστε εδώ να προτείνουμε, να στηρίξουμε και να συνεργαστούμε με ό,τι είναι δίκαιο και σωστό για το καλό του τόπου» ανέφερε, ενώ θεωρεί πως τώρα, ως επικεφαλής, έχει και περισσότερες ευθύνες, τόσο προς τους πολίτες όσο και στα μέλη της παράταξης. Για αυτό και πρέπει να έχει γνώση του κάθε θέματος και να διαμορφώνει άποψη όπου χρειάζεται, κάτι στο οποίο βοηθά η άρτια πληροφόρηση από τους συνεργάτες και την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για κάθε θέμα.

Η παράταξη θα βαδίσει με βάση το πρόγραμμά της

Όσο για το ερώτημα περί της πορείας της παράταξης μετά την απώλεια του εμβληματικού αυτοδιοικητικού, ο κ. Ζωγράφου διαβεβαίωσε πως οι αρχές τους είναι συγκεκριμένες, με βάση το πρόγραμμα που κατατέθηκε στους πολίτες του Δήμου Κομοτηνής πριν τις εκλογές.  «Θα προσπαθήσουμε να βαδίσουμε πάνω στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη μας τις συνθήκες που επικρατούν. Στόχος μας είναι να πράξουμε το καλύτερο με αξιοπρέπεια και σεβασμό σε όσους μας εμπιστεύτηκαν» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.