Περιπου 500 οι πολιτες της Ροδοπης που εγιναν μελη του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογικη διαδικασια της Κυριακης

Αγγελική Κουγιουμτζόγλου: «Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα έγγραφής με αίτημα την απαλλαγή από την κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη Προέδρου και Πολιτικής Επιτροπής στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Οι κάλπες έκλεισαν το βράδυ της Κυριακής, γύρω στις 21.00, αφού πρώτα η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή αποφάσισε την παράταση της εκλογικής διαδικασίας κατά μια ώρα λόγω σημαντικής προσέλευσης.

Περισσότερα από 150.000 μέλη του κόμματος ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες με τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει ότι πραγματοποιήθηκαν 110.000 νέες εγγραφές μελών, κατά την ημέρα της εκλογικής διαδικασίας, φτάνοντας τον συνολικό αριθμό των μελών του κόμματος στις 172.000.

Αλέξης Τσίπρας: «Γίναμε το μαζικότερο κόμμα ενεργών μελών στη χώρα μας»

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του κόμματος μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας, σε δήλωσή του, ευχαρίστησε «όλους και όλες θερμά για τη μεγάλη σας συνεισφορά, στη σημερινή γιορτή της συμμετοχής και δημοκρατίας» για να υπογραμμίσει πως «σήμερα κάναμε ένα μεγάλο, ένα σπουδαίο, ένα αποφασιστικό βήμα για να ξαναφέρουμε την ελπίδα πίσω στον τόπο μας, στην πατρίδα μας. Και το έχει ανάγκη».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ακόμη πως «με την ένταξη πάνω από 110.000 νέων μελών στις γραμμές μας, με 172.000 συνολικά εγγεγραμμένα μέλη στις οργανώσεις του κόμματος και της νεολαίας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι πια ένα άλλο κόμμα. Ένα κόμμα πιο μαζικό, ένα κόμμα λαϊκό, ένα κόμμα νεανικό, ένα κόμμα σύγχρονο και ριζοσπαστικό. Μα πάνω από όλα ένα κόμμα των μελών του».

«Ο Κορμός της μεγάλης Προοδευτικής παράταξης στον τόπο μας, που σήμερα άπλωσε τις ρίζες του σε κάθε γειτονιά, κάθε πόλη, κάθε γωνιά της υπαίθρου, κάθε κοινωνική ομάδα» συνέχισε ο ίδιος για να προσθέσει πως «γίναμε σήμερα το μαζικότερο κόμμα ενεργών μελών στη χώρα μας και ένα από τα πιο μαζικά κόμματα της Αριστεράς σε ολόκληρη την Ευρώπη. Κι αυτό είναι εξαιρετικά σημαντική επιτυχία. Νομίζω ότι αυτό μετατρέπει την ελπίδα σε ισχυρή δύναμη αλλαγής».

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε θερμά «όλες και όλους, όσοι συμμετείχαν σ’ αυτή τη διαδικασία. Πάνω απ’ όλα τους δεκάδες χιλιάδες πολίτες, παλιά και νέα μέλη μας, που προσήλθαν στις κάλπες και έστειλαν πίσω το λογαριασμό αλλά και με τίμησαν προσωπικά με την εμπιστοσύνη τους» για να υπογραμμίσει πως «αισθάνομαι βαριά αυτή την ευθύνη».

Κλείνοντας δε επεσήμανε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ των 30.000 μελών τότε κέρδισε τρεις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών σήμερα είναι βέβαιο ότι θα είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αποφασίσει να στήσει κάλπες ο κος Μητσοτάκης. Αυτή είναι η δέσμευση της νέας συλλογικής μας ηγεσίας. Αυτή είναι η προσωπική μου δέσμευση. Με ενότητα και συναίσθηση της βαριάς ευθύνης, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε τη νέα νίκη του λαού μας. Για να ξαναφέρουμε την ελπίδα και τη δικαιοσύνη στην πατρίδα μας».

Αγγελική Κουγιουμτζόγλου: «Συγκλονιστική η ανταπόκριση του κόσμου»

Μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής η Συντονίστρια της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ροδόπης κ. Αγγελική Κουγιουμτζόγλου, μετέφερε το πώς κύλησε η διαδικασία σε τοπικό επίπεδο.

Η κ. Κουγιουμτζόγλου έκανε λόγο για μεγάλη συμμετοχή πολιτών, χαρακτηρίζοντας την ανταπόκριση «συγκλονιστική». «Υπήρξε συγκλονιστική η ανταπόκριση του κόσμου που δεν ήρθε για να ψηφίσει απλά έναν πρόεδρο αλλά επειδή ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα έγγραφής με αίτημα την απαλλαγή από την κυβέρνηση Μητσοτάκη» επεσήμανε χαρακτηριστικά η ίδια, σπεύδοντας να υπογραμμίσει πως «η ανταπόκριση αυτή σε τοπικό επίπεδο μας δίνει μια ένεση δύναμης και ελπίδας». «Έχουμε χρέος και ευθύνη απέναντι σε αυτόν τον κόσμο να κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ένα κόμμα μαζικό, λαϊκό, νεανικό, ένα κόμμα σύγχρονο και ριζοσπαστικό, μα πάνω από όλα ένα κόμμα των μελών του» συμπλήρωσε η ίδια.

Μάλιστα έκανε γνωστό πως περίπου 500 πολίτες ενεγράφησαν κατά την εκλογική διαδικασία της Κυριακής ως νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Ροδόπη σε σύνολο 900 ψηφισάντων. Κλείνοντας επεσήμανε πως «η ψηφοφορία διεξήχθη ικανοποιητικά, χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπήρξαν και μικροπροβλήματα, σε λογικά πλαίσια σε μια τέτοια πρωτόγνωρη διαδικασία, τα οποία αντιμετωπίστηκαν, έστω κι αν αυτό προκάλεσε κάποιες μικρές καθυστερήσεις», ευχαριστώντας «όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν στις εφορευτικές επιτροπές και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό τους».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.