Περιοδειες του ΚΚΕ Ροδοπης στο κεντρο της Κομοτηνης και το Συμβουλευτικο Κεντρο Κακοποιημενων Γυναικων

«Το πραγματικό δίλλημα των εκλογών είναι αν θα είναι δυνατός ο λαός με δυνατό ΚΚΕ στη βουλή»

Σε μαζικές περιοδείες προχώρησε η ΚΟ Ροδόπης του ΚΚΕ στο κέντρο της Κομοτηνής την Παρασκευή και το Σάββατο 21 και 22 Απρίλη με επικεφαλής τους υποψήφιους βουλευτές Ροδόπης του ΚΚΕ, Αμαλία Κασαπαντωνίου και Βαγγέλη Ευαγγελόπουλο.

Στις περιοδείες αυτές οι υποψήφιοι του ΚΚΕ ανέδειξαν ότι το πραγματικό δίλημμα δεν είναι αυτό που εκβιαστικά πλασάρουν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη συνδρομή και των άλλων αστικών κομμάτων, δηλαδή, ποια κυβέρνηση από τα κόμματα αυτά που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα, με μονοκομματική ή πολυκομματική, θα συνεχίσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Το πραγματικό δίλλημα είναι αν θα είναι δυνατός ο λαός για να χαλάσει τα σχέδια αυτά με δυνατό ΚΚΕ, για να ανοίξει ο δρόμος για απόσπαση κατακτήσεων και να ενισχυθεί το ρεύμα της ανατροπής για μια άλλη εξουσία.

Επίσκεψη στο Συμβουλευτικό Κέντρο Κακοποιημένων Γυναικών

Ταυτόχρονα, την Παρασκευή 21 Απρίλη, αντιπροσωπεία της ΤΕ Ροδόπης του ΚΚΕ, με επικεφαλής την υποψήφια βουλευτή Ροδόπης, Αμαλία Κασαπαντωνίου, επισκέφθηκε και συζήτησε με τις εργαζόμενες στο Συμβουλευτικό Κέντρο Κακοποιημένων Γυναικών Κομοτηνής, όπου αναδείχθηκαν οι μορφές βίας που δέχεται σήμερα μια γυναίκα.                                      

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Κομοτηνής, το οποίο παρέχει δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης και προσωρινής διαμονής σε Ξενώνα για γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας και διακρίσεων, εξυπηρετεί γυναίκες από ολόκληρη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και από άλλες περιοχές. Χαρακτηριστικά, σε όλη την περιφέρεια λειτουργεί μόλις ένας(!) Ξενώνας κακοποιημένων γυναικών, ενώ σε Ξάνθη και Δράμα δεν υπάρχουν καν συμβουλευτικά κέντρα. Από τη συζήτηση, αναδείχθηκε πως το μεγαλύτερο ποσοστό των κακοποιημένων γυναικών που απευθύνονται στο κέντρο είναι άνεργες ή εργαζόμενες χαμηλά αμειβόμενες. Όσον αφορά τη φιλοξενία στον Ξενώνα, χαρακτηριστικό είναι ότι μια γυναίκα δικαιούται να μείνει μόλις 3 μήνες, και σε εξαιρετικές περιπτώσεις μέχρι 6 μήνες(!). Αποδεικνύεται, έτσι, πως το κράτος αποποιείται την δική του ευθύνη για ολόπλευρη στήριξη αυτών των γυναικών και «πετάει το μπαλάκι» της ατομικής ευθύνης σε μια κακοποιημένη γυναίκα ώστε να βρει δουλειά και σπίτι, προσπαθώντας να ορθοποδήσει μόνη της. Χαρακτηριστικό είναι, επίσης, πως στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών για περίπου 2,5 χρόνια δεν υπάρχει καν η ειδικότητα του παιδοψυχολόγου, απολύτως αναγκαία για την στήριξη των παιδιών μιας κακοποιημένης μητέρας.

Τέλος, η Αμαλία Κασαπαντωνίου υπογράμμισε πως το ΚΚΕ μάχεται αταλάντευτα ενάντια στους παράγοντες που γεννούν τους δράστες – «τέρατα» και αφήνουν τις γυναίκες απροστάτευτες στα αποτρόπαια και φρικιαστικά εγκλήματα, στη σεξουαλική βία και κακοποίηση, που φτάνει μέχρι και τη δολοφονία μιας γυναίκας και διεκδικεί σταθερά μέτρα ουσιαστικής πρόληψης και προστασίας των κακοποιημένων γυναικών, των παιδιών και των οικογενειών τους. Γι’ αυτό το ΚΚΕ αντιπαλεύει την πολιτική όλων των κυβερνήσεων, που έχουν κρατήσει υποστελεχωμένα τα ελάχιστα συμβουλευτικά κέντρα και τους Ξενώνες φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και διεκδικεί την μόνιμη και σταθερή εργασία για τους εργαζόμενους στα συμβουλευτικά κέντρα, αντί των συμβάσεων με ημερομηνία λήξης. Τέλος, για όλους τους παραπάνω λόγους κάλεσε σε μεγαλύτερη ενίσχυσή του ΚΚΕ μπροστά στις εκλογές στις 21 Μάη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.