Περιοδεια στην Ξανθη πραγματοποιησε ο Ν. Παππας

Κριτική για τις καθυστερήσεις στα έργα υποδομών

«Η απραξία των κυρίων Μητσοτάκη και Καραμανλή είναι πρωτοφανής»

Περιοδεία στον νομό Ξάνθης πραγματοποίησε από τη Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών, Νίκος Παππάς.

Το πρόγραμμα του βουλευτή περιελάμβανε επίσκεψη στα έργα κατασκευής του κάθετου οδικού άξονα της Εγνατίας Οδού που θα συνδέει την Ξάνθη με τον Εχίνο και τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Εκεί είχε την ευκαιρία να δει τα έργα κατασκευής του βόρειου τμήματος του έργου, στο τμήμα «Δημάριο – ελληνοβουλγαρικά σύνορα», το οποίο δημοπρατήθηκε και συμβασιοποιήθηκε το 2018 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ένα έργο που συνεχίζεται και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε έναν περίπου χρόνο από σήμερα.

Ο Νίκος Παππάς, που δήλωσε σε τοπικά ΜΜΕ ότι «η σύνδεση της Ξάνθης με τη Βουλγαρία, στη συνέχεια των συμφωνιών που είχαμε κάνει ως κυβέρνηση με τη γειτονική χώρα, ανοίγει νέες προοπτικές για την περιοχή», καυτηρίασε τη διετή αδράνεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη δρομολόγηση υλοποίησης του μεσαίου τμήματος του έργου, του «Μελίβοια – Δημάριο», το οποίο αν και είχε ενταχθεί στο ΠΔΕ το 2019, η ανακοίνωση δημοπράτησής του έγινε τον περασμένο Απρίλιο και η προκήρυξη βγήκε πριν από 10 ημέρες. Ο ίδιος σημείωσε πως επιτάχυνση απαιτείται και για το νότιο τμήμα «Ξάνθη-Εχίνος».

«Η αδράνεια της Ν.Δ. στερεί βασικές υποδομές από την Ξάνθη»

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της περιοχής, υπογράμμισε ότι «ο κρίσιμος τομέας των Υποδομών υποβαθμίζεται σταθερά. Η απραξία των κυρίων Μητσοτάκη και Καραμανλή είναι πρωτοφανής. Και πλήττει οικονομικά και κοινωνικά τον νομό Ξάνθης, όπως πλήττει το σύνολο της χώρας, όπου έχουν “παγώσει” σειρά μεγάλων έργων, για παράδειγμα ο ΒΟΑΚ και η Πατρών-Πύργου, ενώ αλλού έχουμε σημαντικές καθυστερήσεις, όπως στο βόρειο τμήμα του Ε65 και στο μετρό Θεσσαλονίκης». Για να συμπληρώσει: «Η αδράνεια της Ν.Δ. στερεί βασικές υποδομές από την Ξάνθη και στέλνει τη διασύνδεση της χώρας με τα Βαλκάνια στο απώτερο μέλλον».

Ο ίδιος επεσήμανε, ακόμα, τις καθυστερήσεις στην ανάταξη των σιδηροδρομικών δικτύων και την ελλιπή συντήρηση των γραμμών, που είχε ως πρόσφατο αποτέλεσμα δύο σοβαρά ατυχήματα κοντά στις Σέρρες και στον Δομοκό. «Επί ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έγινε η μεγαλύτερη προσπάθεια ανάταξης των σιδηροδρομικών δικτύων στην Ελλάδα και αυτή τη στιγμή τα έργα είναι βαλτωμένα, όχι μόνο σε περιοχές κρίσιμες για την ανάδειξη της χώρας σε διαμετακομιστικό κέντρο αλλά και κεντρικά», ανέφερε. Ανέδειξε, επίσης, την κωλυσιεργία της Ν.Δ. στην προώθηση της Σιδηροδρομικής Εγνατίας αλλά και τις ευθύνες της για τη διακοπή των επιβατικών δρομολογίων του τρένου μεταξύ Δράμας και Αλεξανδρούπολης.

Ο Νίκος Παππάς συναντήθηκε την Τρίτη, επίσης, με τους δημάρχους Μύκης, Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν και Αβδήρων, Γιώργο Τσιτιρίδη, με τους οποίους συζήτησαν τοπικά θέματα και προβλήματα. Το βράδυ μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση στην Ξάνθη με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις, τις υποδομές και τις μεταφορές

Ενώ τη Δευτέρα συνομίλησε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ξάνθης, Στέλιο Μωραΐτη, για την αρνητική κατάσταση που βιώνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η απασχόληση, λόγω των ελλιπών κυβερνητικών πολιτικών στήριξης εν μέσω πανδημίας. Το πρόγραμμα του βουλευτή έκλεισε την Τετάρτη με συναντήσεις με τοπικούς φορείς.

Τον τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών συνοδεύουν ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο πρώην βουλευτής και πρώην υφυπουργός Οικονομίας, Στάθης Γιαννακίδης, ο συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ξάνθης, Γιώργος Χατζηθεοδώρου, ο συντονιστής της Ν.Ε. Δράμας, Δημήτρης Καρβούνης, το μέλος της ΚΕΑ το κόμματος, Τζαμπάζη Μαρία και ο συνεργάτης του, Κώστας Αγόρης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.