Περιοδεια Αλεξη Τσιπρα στην Θρακη (Live)

Παρακολουθήστε την επίσκεψη του πρωθυπουργού λεπτό προς λεπτό μέσα από τον Παρατηρητή της Θράκης
 

Ξεκίνησε η Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Θράκη.

Ο κ. Τσίπρας επισκέφτηκε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης καθώς και τα έργα του TAP

Η Αλεξανδρούπολη θα γίνει ένας ισχυρός κόμβος μεταφορών, εμπορίου και ενέργειας δήλωσε κατά την επίσκεψή του, εξαγγέλλοντας το έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Αλεξανδρούπολης με το λιμάνι Μπουργκάς στη Βουλγαρία και σημειώνοντας ότι προχωρά η αναβάθμιση και του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής της Θράκης.

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού στην Αλεξανδρούπολη

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός επισκέφτηκε τη Φιλλύρα, όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο Αρριανών Αμέτ Ριτβάν ο οποίος του εξέθεσε τα προβλήματα της περιοχής, ζητώντας περισσότερο προσωπικό για τη δημιουργία Τεχνικής υπηρεσίας, μηχανήματα για την αγροτική οδοποιία καθώς και ένταξη όλων των οικισμών του Δήμου στο καθεστώς των μειονεκτικών περιοχών.

Κατόπιν βρέθηκε στην πλατεία του Οικισμού, όπου μίλησε στους συγκεντρωμένους πολίτες για το όραμα για ανοιχτές και δημοκρατικές κοινωνίες, όπου η σχέση των πολιτών με το κράτος δεν επηρεάζεται από την καταγωγή ή το θρησκευτικό τους φρόνημα.
 
Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι στόχος του είναι μια σύγχρονη δημόσια μειονοτική εκπαίδευση για να σταματήσει το φαινόμενο της εκτεταμμένης μαθητικής διαρροής στα σχολεία της Θράκης και να δημιουργούνται ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση και στην επαγγελματική αποκατάσταση για όλους τους Έλληνες πολίτες.
 
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης τη δωρεάν παροχή ψηφιακών δεκτών προς όλους τους πολίτες των ορεινών οικισμών της Θράκης για να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην ενημέρωση απο τα ελληνικά τηλεοπτικά δικτύα.
 

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός επισκέφτηκε την Ξάνθη, όπου έγινε δεκτός από τουςμαθητές του μειονοτικού γυμανσίαου Λυκείου και τους τόνισε την έμφαση που δίνει στην παιδεία

Στις 2 και το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός βρέθηκε στο Μουσικό σχολείο Κομοτηνής, για ένα μουσικό ιντερλούδιο, και με μια έκληξη μιας και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Αιχάν Καρά Γιουσούφ ξεδίπλωσε το μουσικό του ταλέντο μαζί με τον Διευθυντή του σχολείου Ηλία Ιωαννάκη

Μουσική υποδοχή στον Αλέξη Τσίπρα από το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής

Posted by Παρατηρητής της Θράκης on Friday, November 25, 2016

Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής

Μαζί τραγούδησαν ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής Ηλίας Ιωαννάκης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο σχολειο

Posted by Παρατηρητής της Θράκης on Friday, November 25, 2016

Ένα το χελιδόνι τραγούδησε η ορχήστρα του μουσικού σχολείου Κομοτηνής με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να τους παρακολουθεί

Posted by Παρατηρητής της Θράκης on Friday, November 25, 2016

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας μετέβη στην Νομαρχία Ροδόπης όπου είχε συνα΄ντηση με φορείς όλης της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Τον κ. Τσίπρα καλοσώρισε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος, ο οποίος παρέθεσε στον κ. Πρωθυπουργό τις ανάγκες και τα αιτήματα της Περιφέρειας ΑΜΘ ώστε να μπεί στο δρόμο της ανάπτυξης.

Στη σύσκεψη των φορέων ο Αλέξης Τσίπρας #tsipras

Posted by Παρατηρητής της Θράκης on Friday, November 25, 2016

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως θα πρέπει να συνεργασούν όλοι μαζί οι φορείς ώστε η Περιφέρεια να αποκτήσει αναπτυξιακή τροχιά, εκφράζοντας την άποψη πως μπορεί να γίνει διαμετακομιστικός, εμπορικός και ενεργειακός κόμβος.
 

Εισήγηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τους φορείς της Περιφέρειας #tsipras

Posted by Παρατηρητής της Θράκης on Friday, November 25, 2016

Παρακολουθήστε την επίσκεψη του πρωθυπουργού λεπτό προς λεπτό μέσα από τον Παρατηρητή της Θράκης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.