Περιμενουν την ΟΧΕ για τον παραλιακο δρομο της οδου Μαρωνειας – παραλια Πετρωτων – ορια Π.Ε. Εβρου

Η διευκόλυνση της κατασκευής του θα είναι ανάμεσα στα αιτήματα που θα υποβληθούν για το Αναπτυξιακό Συνέδριο της ΑΜΘ

Να προχωρήσει η αναβάθμιση του οδικού τμήματος Μαρώνειας – Αγίου Χαραλάμπους – παραλία Πετρωτών – Μάκρης, το οποίο θα αναβαθμίσει το παραλιακό μέτωπο της ανατολικής Ροδόπης και θα συνδέσει τους αρχαιολογικούς χώρους της Μαρώνειας και της Αρχαίας Ζώνης, θα είναι σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μαρωνείας Σαπών κ. Γιάννη Σταυρίδη ανάμεσα στα αιτήματα που θα καταθέσουν, με αφορμή το επερχόμενο αναπτυξιακό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή στις 13-14 Νοεμβρίου.
 
Βέβαια το έργο έχει ενταχθεί στην ΟΧΕ της Εγνατίας Οδού, ενώ με την έκδοση της πρόσκλησης για την απαλλοτρίωση, που έχει δημοσιευτεί από το καλοκαίρι, προχωράει η διαδικασία για την κατασκευή του δρόμου.
 
Όμως μπορεί να χρειαστούν κάποιες βοήθειες από τα Υπουργεία, για να μην υπάρχουν προβλήματα τόσο κατά την προκήρυξη όσο και κατά την κατασκευή του έργου.
 
Να υπενθυμίσουμε πως η οδός έχει συνολικό μήκος 14,7 χλμ. και περιλαμβάνει τη μελέτη βελτίωσης – διαμόρφωσης της υφιστάμενης οδού ώστε να διέλθει από μεγάλο αριθμό αρχαιολογικών χώρων που βρίσκονται μεταξύ Μαρώνειας – Μεσημβρίας.
 
Η βελτίωση αυτή στηρίζεται σε καινούρια γεωμετρικά χαρακτηριστικά που δίνονται
στην υπό μελέτη χάραξη, σύμφωνα με τις τελευταίες προδιαγραφές, τα οποία θα εξασφαλίζουν αυξημένη ταχύτητα μελέτης, ασφάλεια κυκλοφορίας και κατά το δυνατόν εξάλειψη των υφιστάμενων ελιγμών.
 
Για το έργο έχουν εξασφαλιστεί, ήδη από τον Ιανουάριο του 2015, οι απαραίτητες άδειες από το ΚΑΣ και άλλες υπηρεσίες, με τον κ. Σταυρίδη να εκφράζει την ελπίδα πως το έργο θα δημοπρατηθεί εντός της τωρινής θητείας της δημοτικής αρχής.
 
Βέβαια είναι ένα μεγάλο έργο, χρονοβόρο όσο αφορά την αξιολόγηση φακέλων και των άλλων διαδικασιών, όμως έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό η προετοιμασία σε συνεργασία τόσο με την Περιφέρεια όσο και με τους υπόλοιπους φορείς.
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.