Περιμενοντας τις ανακοινωσεις στη ΔΕΘ

Επισκέψεις στην Κομοτηνή για Φ. Αραμπατζή και Β. Σπανάκη ενόψει της έκθεσης για να συζητήσουν με τοπικούς φορείς

Επισκέψεις σε μια σειρά από φορείς αλλά και επιχειρήσεις πραγματοποίησε την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των δράσεων της 85ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, κλιμάκιο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας αποτελούμενο από την κ. Φωτεινή Αραμπατζή βουλευτή Σερρών και Κυβερνητική Εκπρόσωπο και κ. Βασίλειο Σπανάκη βουλευτή Νότιου Τομέα Αθηνών και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας Ν.Δ.

Κατά την παρουσία τους στην περιοχή μας βρέθηκαν σε φορείς, όπως ο ΔΑΔΑΑ και το κέντρο πρόληψης Ορφέας, επισκέφτηκαν εγκαταστάσεις επιχειρήσεων όπως η AVAX, ενώ συναντήθηκαν και με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο.

Κοντά στην κοινωνία η ΝΔ

Όπως τόνισε η κ. Αραμπατζή, η κυβέρνηση της ΝΔ βρισκόταν, βρίσκεται και θα βρίσκεται δίπλα στην κοινωνία, και ό,τι ανέκοψε η πανδημία σε ό,τι αφορά την φυσική τους παρουσία, έρχονται να αποκαταστήσουν με στοχευμένες και πυκνές επισκέψεις ενόψει της ΔΕΘ.

Έτσι έχουν τη δυνατότητα να δουν ανθρώπους, κοινωνικές δομές, επιχειρήσεις και στελέχη της αυτοδιοίκησης, προκειμένου να επικοινωνήσουν το κυβερνητικό πρόγραμμα, τα πολιτικά τους μηνύματα αλλά και να αφουγκραστούν την τοπική κοινωνία.

Όσο για τις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν στην περιοχή μας, η κ. Αραμπατζή παρέπεμψε στις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, τόνισε όμως πως η χώρα μας ήταν η ηγέτιδα στην πρόταση για το ταμείο ανάκαμψης, και η πρώτη στην εξασφάλιση των πόρων του ταμείου.

Αυτά, μαζί με το νέο ΕΣΠΑ, θα κατευθυνθούν στοχευμένα για την ανάπτυξη όλης της Ελλάδας, όσο αφορά τις επιχειρήσεις, τις βιομηχανίες, τον πρωτογενή τομέα και γενικότερα το επιχειρηματικό γίγνεσθαι, για το οποίο το ενδιαφέρον τους είναι διαρκές και αποδεδειγμένο. Άλλωστε «μόλις αναλάβαμε ως κυβέρνηση μειώσαμε φορολογικούς και ασφαλιστικούς συντελεστές, όπως είχαμε δεσμευτεί, προσπαθώντας να τονώσουμε την πραγματική οικονομία» επεσήμανε η ίδια.

Η κυβέρνηση μεριμνά για τη Θράκη

Ερωτηθείσα για τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν για την έλλειψη στελεχών από τη Θράκη στη νέα Κυβέρνηση, η κ. Αραμπατζή σημείωσε πως η σύσταση της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη καταδεικνύει το προσωπικό ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού για τη Θράκη, που ισχυροποιείται και καταδεικνύεται από ένα πλέγμα πολιτικών που διατρέχουν την κυβερνητική πολιτική μέχρι τώρα.

Σημείωσε δε πως δεν αδικείται μια περιοχή, γιατί τυχαίνει σε κάποιες από τις επιλογές του κυβερνητικού σχήματος να μην υπάρχει αυτή  η εκπροσώπηση.

«Το ενδιαφέρον είναι συγκεκριμένο, ξέρετε την ευαισθησία της κυβέρνησης όσο αφορά τα εθνικά μας θέματα» ανέφερε, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση κατέστησε το πρόβλημα των προκλήσεων της Τουρκίας Ευρωπαϊκό, με τη φύλαξη των συνόρων και αμετακίνητο ενδιαφέρον για την περιοχή.

Έρχονται θετικά μέτρα στη ΔΕΘ

Την χαρά του για την παρουσία του στην Κομοτηνή εξέφρασε ο κ. Σπανάκης, που τόνισε πως το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την περιοχή είναι μεγάλο και συνεχές.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, σημείωσε, έχει στα σκαριά ένα γενναίο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα το οποίο υλοποιεί, και μέχρι σήμερα έχει ψηφίσει περίπου 200 νόμους, και συνεχίζει.

«Να δούμε λίγο το δάσος και όχι το δέντρο. Μένουν λίγα 24ωρα μέχρι τις εξαγγελίες, από το βήμα της ΔΕΘ, μόνο θετικών μέτρων από τον πρωθυπουργό» σημείωσε, τονίζοντας πως αυτά θα έχουν πολλαπλές κατευθύνσεις, και κύριο σκοπό την φοροελάφρυνση.

«Κάναμε τα πάντα για να κρατήσουμε αναμμένη την μηχανή της οικονομίας, η κυβέρνηση μας έδωσα πάνω από 41 δις ευρώ για να κρατηθεί όρθια, και τώρα πάμε για τα καλύτερα» σημείωσε, θέλοντας να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας προς το λαό της Θράκης:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ θα προχωρήσει με υπευθυνότητα, θα προχωρήσει και θα υλοποιήσει τη λαϊκή εντολή που έλαβε στις 7 Ιουλίου του 2019» ανέφερε, τονίζοντας πως μετά την υγειονομική κρίση και τις σοβαρές οικονομικές της επιπτώσεις, χρειάζονται πνεύμα ενότητας και προτάσεις, για αυτό και επισκέπτονται δομές και φορές για να ακούσουν την κοινωνία. «Η ΝΔ, ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά κόμματα, βρίσκεται κοντά στην κοινωνία, σε μια περίοδο που και οι τοπικές μας και οι οργανώσεις μας βρίσκονται με κάθε τρόπο κοντά σε αυτή» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.