«Περιφερειακη Συνθεση» θελει ο Χριστοδουλος Τοψιδης για την ΠΑΜ-Θ (+Gallery)

Παρουσία αντιπεριφερειαρχών Δράμας–Καβάλας, Περιφερειακών Συμβούλων και πολλών παραγόντων του επιχειρείν της ΠΑΜΘ η επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητάς του στην Κομοτηνή

Μια νέα πρόταση ανάπτυξης για την Περιφέρεια ΑΜΘ, κατέθεσε το πρωί της Κυριακής 18 Νοεμβρίου στην Κομοτηνή, ο κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, παρουσιάζοντας τον συνδυασμό του «Περιφερειακή Σύνθεση».
 
Η παρουσίαση έγινε στον κατάμεστο δεύτερο όροφο της Λέσχης Κομοτηναίων, όπου το παρών έδωσαν πολλοί φίλοι, σύμμαχοι και μελλοντικοί υποψήφιοι σύμβουλοι, στηρίζοντας την προσπάθεια που ξεκινά.
 
Παρόντες ήταν και οι δύο Αντιπεριφερειάρχες Δράμας και Καβάλας, κ. Αργύρης Πατακάκης και κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος, καθώς και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μιχάλης Αμοιρίδης, Κωνσταντίνος Εξακουστός, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, ΙρφάνΧατζηγκενέ, Σταύρος Καβαρατζής κ.ά.
 
Επίσης το παρών έδωσε ο Αντιπρύτανης του ΔΠΘ κ. Ραφαήλ Σανδαλτζόπουλος, αλλά και αυτοδιοικητικοίτου πρώτου βαθμού, όπως η κ. ΦελίναΚαζάκου, ο κ. Μανώλης Ταπατζάς, ο κ. Θέμης Τζενετίδης, καθώς και επιμελητηριακοί και παράγοντες της αγοράς, όπως ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ροδόπης κ. Νίκος Αγγελίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραΐτης, ο κ. Νίκος Ευκαρπίδης, ο κ. Γιάννης Κιλτσίκης, ο κ. Αργύρης Αργυρόπουλος, ο κ. Ανέστης Βαφειάδης, αλλά και επιχειρηματίες, όπως ο ιδρυτής της «Εβροφάρμα» κ. Θανάσης Παπαζηλάκης, ο πρώην Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και ιδρυτής της Dasteri κ. Νικόλαος Δαστερίδης. 

Ανεξάρτητος συνδυασμός, πάνω από κόμματα 

Ο κ. Τοψίδης μιλώντας στους παρευρισκόμενους τόνισε πως θέλει ένα ανεξάρτητο συνδυασμό, πάνω από πολιτικά κόμματα και έξω από προσωπικές στρατηγικές και μεθοδευμένες πολιτικές φιλοδοξίες, με μια πρόταση που έρχεται να συνθέσει ανθρώπους, ιδέες, προτάσεις, απόψεις, δυνάμεις από κάθε γωνιά της περιφέρειας που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και θα παράξει έργο για την Περιφέρεια.
 
Σημείωσε πως ο συνδυασμός αποτελείται από όσους πέτυχαν από την προηγούμενη διοίκηση και όσους νέους έχουν τη διάθεση να παρουσιάσουν και τελικά να διαμορφώσουν την νέα πορεία της Περιφέρειας για να διευκρινίσει πως κατέρχεται στον πολιτικό στίβο, γιατί δεν τον εκφράζει η σημερινή κατάσταση και δεν συμβιβάζεται μαζί της, καθώς η Περιφέρεια είναι το κέντρο αυτού που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα, να μετατρέψει την απογοήτευση σε ενθουσιασμό, κέφι και καλύτερη ζωή για όλους.
 
«Πρέπει να δώσουμε εδώ και τώρα ένα τέλος στο κύκλο των χαμένων ευκαιριών, γιατί έχουμε δικαίωμα να ανακτήσουμε όσα χάσαμε, να αποκτήσουμε νέα δυναμική, να αλλάξουμε το μέλλον μας» τόνισε, γιατί πιστεύει σε μια ομάδα ικανών ανθρώπων που θέλουν και μπορούν να υπηρετήσουν το θεσμό, ανθρώπους από κάθε γωνιά, και κάθε παραγωγική ομάδα της Περιφέρειας. 

Μοχλός ανάπτυξης η ΑΜΘ 

Ο κ. Τοψίδης εξέφρασε την πεποίθηση πως η ΑΜΘ μπορεί να εξελιχθεί σε μοχλό ανάπτυξης της χώρας και υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να επιτευχθεί αυτό, με κοινή πορεία, συλλογική δουλειά και ένα σαφές και επεξεργασμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα.Στόχος τους είναι η Περιφέρεια να γίνει πρότυπο ανάπτυξης για την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή και όλα τα Βαλκάνια, και κάλεσε όλους τους πολίτες να γίνουν κοινωνοί σε αυτή την προσπάθεια.
 
Άλλωστε πιστεύει πως πρέπει να δοθούν ευκαιρίες στη νέα γενιά, και διέξοδος στους ανέργους που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την περιοχή μας.«Η περιφέρεια και μπορεί, και πρέπει να ασχοληθεί με τα προβλήματα» τόνισε για αυτό και θα καταθέσουν ξεκάθαρες προτάσεις για νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις, θέσεις απασχόλησης, επενδύσεις στην καινοτομία, με συγκεκριμένους άξονες, κυριότερος των οποίων είναι η κοινωνική συνοχή.
 
Αυτό σημαίνει συνεργασία με τα κοινωνικά δίκτυα, ενίσχυση υποδομών, άντληση πρόσθετων κοινοτικών πόρων, έμπρακτη στήριξη των πολιτών και των ευάλωτων ομάδων, και την πρόσβασή όλων στην απασχόληση.Αυτό καλύπτει τον άλλο άξονα της πολιτικής τους, τον άξονα απασχόληση και ανάπτυξη, όπου απαιτείται σύγχρονη αναπτυξιακή και διαχειριστική αντίληψη, αλλά και γνώση των θεσμών, με απευθείας διεκδίκηση από την ΕΕ, για μια σύγχρονη Περιφέρεια που θα πείθει τους νέους ότι παράγεται έργο σε αυτή, αλλά και θα τους παραθέτει το αποτέλεσμα ως θέσεις εργασίας.Για αυτό και θα γίνουν κινήσεις προς τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των start-ups, την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ χωρίς καθυστερήσεις, και τη δημιουργία θερμοκοιτίδων δημιουργικότητας, όπου θα παρέχεται η υποδομή και η τεχνογνωσία, αλλά και η δυνατότητα οι νέοι να κάνουν πράξη τα σχέδια και τις ιδέες τους.
 
Ειδική μνεία έκανε ακόμη ο κ. Τοψίδηςστο ΔΠΘ και το ΤΕΙ ΑΜΘ, με τα οποία θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη της Περιφέρειας.Στάθηκε επίσης  στο συγκριτικό πλεονέκτημα των αγροτικών προϊόντων της ΑΜΘ, η υπεραξία των οποίων θα πρέπει να αναδειχθεί, μαζί με τη διασύνδεση των παραγωγών με τις αγορές και τη μεταποίηση, στοχεύοντας στην εξωστρέφειά τους, διεκδικώντας για τους αγρότες και πετυχαίνοντας αποτελέσματα.
 
Αφού μίλησε για την Περιφέρεια ως σύγχρονο διαμετακομιστικό κέντρο, εκμεταλλευόμενοι την γεωστρατηγική της θέση, τόνισε πως θα είναι κοντά στους επιχειρηματίες, ενισχύοντας την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και δίνοντας λύσεις στον κυκεώνα της γραφειοκρατίας.
 
Στον άξονα του τουρισμού ο κ. Τοψίδηςθεωρεί επίσης πως μπορεί να αναδειχθεί, η διαφορετικότητα κάθε περιοχήςκαι το τουριστικό της δυναμικό ώστε να απευθυνθούν στοχευμένα στις τουριστικές αγορές, με συγκεκριμένες παρεμβάσεις και υποδομές.
 
Τέλος σημείωσε πως σημαντικός άξονας είναι το περιβάλλον, δεσμευόμενος τόσο για την υλοποίηση έργων για την προστασία από την κλιματική αλλαγή, τη διατήρηση του περιβάλλοντος, αλλά και την αξιοποίηση της γεωθερμίας. 

Ανάγκη για περιφερειακή σύνθεση 

Η ΑΜΘ, τόνισε ο κ. Τοψίδης, έχει ανάγκη από νέα πρόσωπα και αντίληψη, ρήξη με τη μετριότητα, με αμεσότητα και ταχύτητα.«Η Περιφέρειά μας πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει πορεία. Δεν αλλάζει με κομματικές εμμονές και χρίσματα. Η αλλαγή χρειάζεται πάθος και διάθεση για δουλειά, με ανθρώπους που δεν φοβούνται να δουλέψουν, αλλά έχουν μάθει στη ζωή τους να παλεύουν, που δεν θα κρύβονται, δεν θα διχάζουν αλλά θα πετύχουν αναπτυξιακό έργο και χειροπιαστά αποτελέσματα επεσήμανε ο ίδιος χαρακτηριστικά.
 
Χρειάζεται δε, εξήγησε, τη σύνθεση ανθρώπων, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, για αυτό και θα δουλέψουν ώστε να γίνει κέντρο των αποφάσεων που θα αλλάξουν τη ζωή στην περιοχή μας, με Περιφερειακή Σύνθεση. 

Αργύρης Πατακάκης «Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ θα βρει τον βηματισμό της με τον Χριστόδουλο Τοψίδη» 

Για ένα πολιτικό άντρα με πολιτικό ανάστημα και πολιτική ανδρεία, που μπορεί να διαχειριστεί τις τύχες αυτού του τόπου με αξιώσεις και όχι με ευχολόγια, μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης, τονίζοντας πως, μέσα σε λίγο διάστημα, επτά στελέχη πρώτης γραμμής πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο του Χριστόδουλου Τοψίδη στη Δράμα.
 
Εξέφρασε δε την πεποίθηση πως ένας άνθρωπος που ξέρει να δημιουργεί αξίες και πλούτο μπορεί να βοηθήσει την Περιφέρεια ΑΜΘ, που είναι η τελευταία Περιφέρεια στην Ευρώπη, να ξαναβρεί τον βηματισμό της και να ανέβει ψηλά εκεί που της αξίζει.«Αυτόν τον αγώνα μπορούμε και πρέπει να τον κερδίσουμε. Έχουμε χρέος στις επόμενες γενιές» κατέληξε. 

Θεόδωρος Μαρκόπουλος «Η Περιφέρεια ΑΜΘ γυρίζει σελίδα χωρίς ιεραρχίες» 

«Σήμερα η Περιφέρεια ΑΜΘ γυρίζει σελίδα, και γυρίζει σελίδα με την βοήθεια της ψήφου και της ορθής επιλογής των πολιτών» σημείωσε στον σύντομο χαιρετισμό του και ο κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας. «Χωρίς ιεραρχίες αλλά με μία συνειδητή προσπάθεια που θα φέρει αποτελέσματα, τα οποία θα δικαιώσουν όλους όσους θα στρατευτούν σε αυτή» κατέληξε ο ίδιος. 

Το «προφίλ» του Χριστόδουλου Τοψίδη 

Ο Χριστόδουλος Τοψίδης γεννήθηκε το έτος 1973 στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας. Σπούδασε Οικονομία και Διοίκηση (Σχολή Δέλτα) στη Θεσσαλονίκη και είναι κάτοχος ΜΒΑ Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ε.Ε.Δ.Ε.).

Σήμερα δραστηριοποιείται επιχειρηματικά σε διάφορους τομείς του εμπορίου και των υπηρεσιών στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ειδικότερα, διατηρεί έναν πολυχώρο εκδηλώσεων, καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, συμβουλευτική εταιρεία επιχειρήσεων, γραφείο έκδοσης visa και μεσιτικό γραφείο.
Από το έτος 2011 είναι Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου ενώ το έτος 2018 εκλέχθηκε Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Επίσης διατελεί ως:

  • Πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΈΒΡΟΥ»
  • Αντιπρόεδρος του ΔΣτης Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου από το έτος 2009 έως σήμερα
  • Μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδας από το έτος 2010 έως σήμερα
  • Μέλος του ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης
  • Μέλος του ΔΣ της «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΜΕ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΕΣΜ- ΟΣ ΑΜΘ

Είναι έγγαμος και πατέρας δυο παιδιών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.