Περιφερειακη Συνθεση: «Ο Περιφερειαρχης – ρεκορντμαν των καθυστερησεων κομπαζει με τις επιδοσεις του»

Η παράταξη της αντιπολίτευσης σχολιάζει τη σύσκεψη Μέτιου-Μενδώνη

Τα όσα έγιναν γνωστά κατά τη σύσκεψη που είχε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος με την υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η «Περιφερειακή Σύνθεση».

Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης καταφέρεται εναντίον του περιφερειάρχη, χαρακτηρίζοντας τον «ρέκορντμαν των καθυστερήσεων», υπογραμμίζοντας πως «δεν έχει συναίσθηση των ευθυνών του απλά αφενός κομπάζει και αφετέρου κάνει κακό στην περιοχή μας».

Αναλυτικά η «Περιφερειακή Σύνθεση» επισημαίνει:

«Την Πέμπτη (12/01) ο Περιφερειάρχης επανήλθε για να πει ότι εξέτασε μαζί με την Υπουργό Πολιτισμού «…αναλυτικά την πορεία υλοποίησης των έργων του Υπουργείου τα οποία έχουν ενταχθεί στην ΟΧΕ Πολιτισμού της Αρχαίας Εγνατίας Οδού της ΑΜΘ και εκτελούνται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας 2014-2020».

Ας τολμήσει, λοιπόν, ο Περιφερειάρχης να παρουσιάσει είτε με ΔΤ, είτε στο ΠΣ τον, ως σήμερα, απολογισμό της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επέμβασης (ΟΧΕ) την οποία ίδρυσε η Περιφέρεια το 2015. Γιατί δεν ολοκληρώθηκε εδώ και οκτώ χρόνια κανένα έργο; Σε πόσα χρόνια άραγε θα υλοποιηθούν τα έργα και θα πραγματωθεί ο σκοπός για τον οποίο ιδρύθηκε η ΟΧΕ;

Οκτώ χρόνια πέρασαν. Πόσα ακόμη χρόνια χρειάζονται λόγω της ανικανότητας της διοίκησης και του ιδίου; Ακόμη 5; Ακόμη 10; 20; Περισσότερα; Καταλαβαίνει άραγε ότι βλάπτει την περιοχή μας και ζημιώνει τους πολίτες;

Επιπλέον ο Περιφερειάρχης στο ΔΤ αναφέρει ότι «Αποφασίστηκε η Εθνική Λυρική Σκηνή να αναλάβει το συντονισμό λειτουργίας του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής, μέσω ενός προγράμματος συνεργασίας με την Περιφέρεια που θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ». Συμφωνούμε ότι έτσι πρέπει να γίνει. Στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, πρέπει να εκχωρούνται σε άλλους και οι υποδομές και οι αρμοδιότητες ώστε να γλυτώσουν από την ανικανότητα του Περιφερειάρχη και του θιάσου που παριστάνει την διοίκηση της Περιφέρειας. Ο κ. Μέτιος από το 2014 ως σήμερα, 9 χρόνια ως Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης και Περιφερειάρχης έχει απαξιώσει πλήρως το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

Δυστυχώς ο Περιφερειάρχης – ρέκορντμαν των καθυστερήσεων δεν έχει συναίσθηση των ευθυνών του απλά αφενός κομπάζει και αφετέρου κάνει κακό στην περιοχή μας.

Στις επικείμενες εκλογές θα γίνει παρελθόν».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.