Περιφερειακη Συνθεση: «Εκτος οριων … πλεον ο Περιφερειαρχης ΑΜΘ!»

Δριμύ κατηγορώ προς τον Χρήστο Μέτιο από την περιφερειακή παράταξη με αφορμή την πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Για «απαξιωτική» και «ανάρμοστη» συμπεριφορά προς τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου καταγγέλλει τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ.Χρήστο Μέτιο η παράταξη της «Περιφερειακής Σύνθεσης» σε ανακοίνωσή της, με την αφορμή των όσων έλαβαν χώρα στην πρόσφατη συνεδρίαση του σώματος.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση «η συμπεριφορά του πλέον προσβάλλει όχι μόνο την θέση την οποία κατέχει αλλά εκθέτει και την Περιφέρεια ΑΜΘ συνολικά» με την παράταξη να εγείρει ερωτήματα για μια σειρά θεμάτων που κατά τους ίδιους δεν απαντήθηκαν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, αρχής γενομένης με την ταυτόχρονη παραίτηση και των τριών μελών επιτροπής παρακολούθησης έργων Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας.

«Ο χρόνος τους τελειώνει. Σε λιγότερο από πέντε μήνες, θα επιστρέψουν στα σπίτια τους και θα μπει ένα τέλος στην παρακμή, την οποία συνεπάγονται για την Περιφέρεια μας» καταλήγει η παράταξη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Πολλές φορές, ως παράταξη έχουμε αποδοκιμάσει την ανάρμοστη συμπεριφορά του Περιφερειάρχη, ο οποίος συμπεριφέρεται απαξιωτικά και με απρέπεια προς το Περιφερειακό Συμβούλιο. Ωστόσο, τώρα που αντιλαμβάνεται ότι η λήξη της θητείας του πλησιάζει αμετάκλητα, τόσο περισσότερο αυτός χάνει την ψυχραιμία του με αποτέλεσμα να κινείται πλέον εκτός των ορίων τόσο του θεμιτού, όσο και της ευπρέπειας. Η συμπεριφορά του πλέον προσβάλλει όχι μόνο την θέση την οποία κατέχει αλλά εκθέτει και την Περιφέρεια ΑΜΘ, συνολικά.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση (28/04), αντί ο Περιφερειάρχης να δώσει μία πειστική απάντηση στο γιατί παραιτήθηκαν ταυτόχρονα και τα τρία μέλη μίας επιτροπής παρακολούθησης (Υποέργα 1 & 2 του έργου ‘Τουριστική Προβολή της Περιφέρειας ΑΜΘ’) επικαλούμενα μάλιστα αιτίες οι οποίες προϋπήρχαν, αυτός επέλεξε τις ύβρεις αποδεικνύοντας ότι ενόψει της επικείμενης ήττας του έχει χάσει την ψυχραιμία του. Πιστεύουμε ότι είναι ζήτημα χρόνου τόσο να αποκαλυφθεί ο πραγματικός λόγος των παραιτήσεων που, ως δια μαγείας, συνέπεσαν αλλά και για να απαλλαγεί η Περιφέρεια από το άγος της, εκτός ορίων, συμπεριφοράς του Περιφερειάρχη.

Ο Περιφερειάρχης επικεφαλής μίας διοίκησης, η οποία αντί να φέρει στο ΠΣ εισήγηση για το λιμάνι του Λιμένα Θάσου, «έχασε τον προσανατολισμό της» και έφερε εισήγηση που αναφερόταν στο λιμάνι της Κεραμωτής! (Αναγκάστηκαν να ομολογήσουν το σφάλμα τους και να το αποσύρουν).

Οι απαντήσεις τους στις επερωτήσεις που είχαμε καταθέσει τραγικές αλλά και χαρακτηριστικές του επιπέδου «διοίκησης» που … ασκούν:

Για τις πλημμύρες στην περιοχή του Ερυθροποτάμου στην ΠΕ Έβρου, φταίει η κυβέρνηση (είπαν) αλλά ταυτόχρονα η διοίκηση της Περιφέρειας θα αφήσει τους αγρότες στα προβλήματά τους καθώς (μας διαβεβαίωσαν εμμέσως πλην σαφώς) δεν πρόκειται να πράξουν το παραμικρό. Ούτε το αυτονόητο. Αντίστοιχα και για την περιοχή του Κομψάτου στην ΠΕ Ροδόπης. Η ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση! Ο Περιφερειάρχης υφίσταται μόνο για να βγαίνει φωτογραφίες!

Το γήπεδο που τόσο είχαν διαφημίσει στη Μύκη της ΠΕ Ξάνθης δεν θα γίνει γιατί δεν βρήκαν χώρο!!! Η απάντηση αυτή θα ήταν αστεία, αν δεν συνιστούσε περίτρανη απόδειξη ότι ο Περιφερειάρχης ανεύθυνα τάζει «λαγούς με πετραχήλια» χωρίς κανένα αντίκρισμα.

Όσον αφορά τη λειτουργία του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής, ο Περιφερειάρχης παραδέχτηκε ουσιαστικά ότι απέτυχε παταγωδώς στη διαχείρισή του! Έτσι αποτελεί βεβαιότητα ότι η σοβαρότητα στο Μέγαρο θα φθάσει μόνο όταν ο κ. Μέτιος φύγει από Περιφερειάρχης.

Ευτυχώς, όμως, ο χρόνος τους τελειώνει. Σε λιγότερο από πέντε μήνες, θα επιστρέψουν στα σπίτια τους και θα μπει ένα τέλος στην παρακμή, την οποία συνεπάγονται για την Περιφέρεια μας!

Ερχόμαστε …

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.